Καταιγίδα Κιαράν: Τουλάχιστον 6 νεκροί στην Ευρώπη

Κακοκαιρία Κιαράν: Τουλάχιστον 6 νεκροί στην Ευρώπη Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της καταιγίδας Κιαράν που πλήττει σήμερα τη δυτική Ευρώπη.

Η καταιγίδα Κιαράν κόστισε τη ζωή δύο ανθρώπων στη Γάνδη του Βελγίου, ενός στο κέντρο της Μαδρίτης, ένας οδηγού φορτηγού στη Γαλλία, ενός 40χρονου στη Γερμανία και ο έκτος θάνατος καταγράφηκε στην Ολλανδία.

Ειδικότερα, τα βελγικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την πτώση δένδρου μέσα σε πάρκο στη Γάνδη λόγω των ισχυρών ριπών του ανέμου που επικρατούσαν εξαιτίας της καταιγίδας Κιαράν. Το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga αναφέρει πως ο δεύτερος νεκρός ήταν ένα παιδί μόλις πέντε ετών. Από την πτώση του δένδρου, μέσα σε πάρκο στη φλαμανδική πόλη, τραυματίστηκε επίσης ένα δεύτερο άτομο στο πόδι, είπε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Για τέσσερις επαρχίες κοντά στην φλαμανδική ακτή έχει εκδοθεί «πορτοκαλί συναγερμός από το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο του Βελγίου, ενώ για στην υπόλοιπη χώρα έχει σημάνει «κίτρινος».

Λόγω της καταιγίδας Κιαράν επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στις συγκοινωνίες, καθώς αρκετά λιμάνια κλείνουν και πολλές πτήσεις ακυρώνονται. Την ίδια στιγμή αρκετές είναι οι καταστροφές, καθώς έχουν σημειωθεί πτώσεις δένδρων λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ειδικότερα, η καταιγίδα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στα δρομολόγια των βελγικών σιδηροδρόμων, με αποτέλεσμα να διακοπούν συνδέσεις προς την ακτή της Φλάνδρας, ενώ τα τρένα κινούνταν με μειωμένη ταχύτητα στο υπόλοιπο Βέλγιο, σύμφωνα με την εθνική διαχειρίστρια εταιρία. Την ίδια ώρα, η θαλάσσια κυκλοφορία επίσης διακόπηκε για σήμερα στην περιοχή του λιμανιού της Αμβέρσας λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών οι πτήσεις είχαν πολλές καθυστερήσεις, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM