Η Μπαρτσελόνα στο στόχαστρο έρευνας για δωροδοκία

Μπαρτσελόνα: Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται και πάλι η Μπαρτσελόνα, καθώς ο σύλλογος έχει τεθεί υπό έρευνα με την κατηγορία της «διαρκούς ενεργής δωροδοκίας».

Αρκετά από τα νυν και τα πρώην στελέχη του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Μπαρτσελόνα ερευνώνται επίσημα ως ύποπτοι για «το διαρκές έγκλημα της ενεργητικής δωροδοκίας», σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του CNN.

Η έρευνα σχετίζεται με τις φερόμενες αθέμιτες πληρωμές της Μπαρτσελόνα στην υπόθεση Νεγκρέιρα. Το πρωί της Πέμπτης, μέλη της ισπανικής Πολιτικής Φρουράς έκαναν έρευνα στα κεντρικά γραφεία της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF) για στοιχεία σε σχέση με την υπόθεση, δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος της Guardia Civil. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα, αλλά δήλωσε ότι δεν αναμένεται να γίνουν συλλήψεις.

Πηγή της Μπαρτσελόνα δήλωσε στο CNN ότι ο σύλλογος δεν θα κάνει επίσημη δήλωση σχετικά με την έρευνα, αλλά πρόσθεσε ότι οι δικηγόροι της έχουν εξετάσει όλα τα πιθανά δικαστικά ενδεχόμενα-συμπεριλαμβανομένης της σημερινής κατονομασίας του συλλόγου ως υπόπτου- και εργάζονται σε αυτή τη βάση.

Πώς εμπλέκεται η Μπαρτσελόνα στην υπόθεση Νεγκρέιρα

Νωρίτερα φέτος, οι εισαγγελείς κατέθεσαν επίσημη καταγγελία σε δικαστήριο της Βαρκελώνης, υποστηρίζοντας ότι ο σύλλογος της Μπαρτσελόνα εμπλέκεται σε «συνεχή διαφθορά μεταξύ ατόμων στον αθλητικό τομέα» σε αυτό που ονομάστηκε «Caso Negreira» ή υπόθεση Νεγκρέιρα και προκαλεί αναταράξεις στο ισπανικό ποδόσφαιρο.

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι αρκετοί νυν και πρώην αξιωματούχοι του συλλόγου γνώριζαν τις πληρωμές - αξίας άνω των 7 εκατομμυρίων - που τιμολογήθηκαν σε δύο εταιρείες που ίδρυσε ο Νεγκρέιρα, ο οποίος υπηρετούσε ως αντιπρόεδρος της CTA από το 1993 έως το 2018. Οι εταιρείες φέρονται να «ενεργούσαν για λογαριασμό και προς άμεσο όφελος της Μπαρτσελόνα». Η CTA είναι το διοικητικό όργανο που είναι υπεύθυνο για να αποφασίζει ποιοι διαιτητές και βοηθοί διευθύνουν αγώνες πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία του εισαγγελέα, που κατατέθηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ο σύλλογος κατηγορείται ότι ήρθε σε μια «αυστηρά εμπιστευτική προφορική συμφωνία» με τον Νεγκρέιρα με στόχο να προχωρήσει σε «ενέργειες που έτειναν να ευνοήσουν την Μπαρτσελόνα με τη μορφή διαιτητικών αποφάσεων».

Ο δικαστής Χοακίν Αγκίρε Λόπεζ, που προεδρεύει της υπόθεσης στο 1ο Ερευνητικό Δικαστήριο της Βαρκελώνης, αναφέρει στο δικαστικό έγγραφο με ημερομηνία Τετάρτης ότι, αντί για συνεχή διαφθορά, τα φερόμενα ως εγκλήματα που διαπράττουν ο Νεγκρέιρα, η Μπαρτσελόνα και άλλοι ύποπτοι συνιστούν δωροδοκία. Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο, ο δικαστής δήλωσε ότι «το έγκλημα της δωροδοκίας έχει συντελεστεί όταν έγινε η πληρωμή, ανεξάρτητα από το αν αποδεικνύεται ή όχι μια συστηματική διαφθορά της ισπανικής διαιτησίας που προκύπτει από τις εν λόγω πληρωμές».

Το δικαστικό έγγραφο συνεχίζει αναφέροντας λεπτομερώς τις πληρωμές που γίνονταν ετησίως από το 2001 έως το 2018, οι οποίες κυμαίνονταν από 70.000 ευρώ (74.000 δολάρια) έως 700.000 ευρώ (740.000 δολάρια) ετησίως.

Με πληροφορίες CNN 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς μέχρι χτες είχε κερδίσει εκτός έδρας μόνο τέσσερις φορές για το Κύπελλο Ιντερτότο - Τελευταία εκτός έδρας νίκη στις 2 Αυγούστου του 1969 εναντίον της Λουγκάνο
LIFO NEWSROOM
ΛΕΣΤΕΡ ΑΓΓΛΙΑ CHAMPIONSHIP

Αθλητισμός / Από το θαύμα του 2016 στην οικονομική κρίση – Πώς έφτασε η Λέστερ σε δικαστική διαμάχη για 200 εκατ. λίρες

Η Λέστερ Σίτι κατηγορείται για παραβίαση οικονομικών κανονισμών και κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών στην Championship - Τι έφερε την κρίση, ο ρόλος του Σιφουέντες και πώς η απόφαση θα κρίνει το μέλλον του συλλόγου
LIFO NEWSROOM