Αυτή είναι η χώρα με τους περισσότερους ηλικιωμένους στον κόσμο

Αυτή είναι χώρα με τους περισσότερους ηλικιωμένους στον κόσμο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η χώρα με τους περισσότερους ηλικιωμένους στον κόσμο είναι η Ιαπωνία, με το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών να ανακοινώνει χθες πως ένας στους δέκα πολίτες της χώρας είναι ηλικίας 80 ετών και άνω.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το ποσοστό των ηλικιωμένων στην Ιαπωνία (ηλικίας 65 ετών και άνω) έχει φτάσει στο 29,1% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, ένα νούμερο που αποτελεί ρεκόρ.

Όπως αναφέρεται στη δημογραφική ανάλυση που γνωστοποίησε το υπουργείο, με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Σεβασμού προς τους Ηλικιωμένους, ο αριθμός των πολιτών με ηλικία 75 ετών και άνω ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 20 εκατομμύρια.

Στον αντίποδα, για πρώτη φορά από το 1950, ο συνολικός αριθμός των ηλικιωμένων στην Ιαπωνία (ηλικίας 65 ετών και άνω) μειώθηκε κατά περίπου 10.000 άτομα σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας συνολικά στα 36,2 εκατομμύρια.

Όσον αφορά τους πολίτες από 80 ετών και άνω, αυξήθηκαν κατά 270.000 σε σύγκριση με πέρσι και ανέρχονται σήμερα σε 12,5 εκατομμύρια, φτάνοντας ποσοστό μεγαλύτερο του 10% του συνολικού πληθυσμού στην Ιαπωνία.

Ιαπωνία: Πρώτη και στη λίστα με τους περισσότερους ηλικιωμένους εργαζόμενους

Παράλληλα, για 19η συνεχόμενη χρονιά αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών, 65 ετών και άνω, που ακόμη εργάζονται και οι οποίοι υπολογίζονται σε 9,12 εκατ. ανθρώπους. Έτσι, το ποσοστό των ηλικιωμένων εργαζομένων έχει φτάσει φέτος στο 25,2%, ενώ σχεδόν ένας στους επτά εργαζόμενους στην Ιαπωνία θεωρείται «ηλικιωμένος», κάτι που τη στέλνει στην κορυφή της σχετικής λίστας μεταξύ των οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου.

Σε μία χώρα που ήδη θεωρούνταν ως αυτή με τους περισσότερους ηλικιωμένους στον κόσμο, το υπουργείο Εσωτερικών δεν εμφανίζεται αισιόδοξο πως η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει στην ανακοίνωσή του, πως οι δείκτες των ηλικιωμένων στην Ιαπωνία αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο τα επόμενα χρόνια με την υπογεννητικότητα και την έλλειψη σε εργατικό δυναμικό να αποτελούν από τα πιο σημαντικά προβλήματα σε μία χώρα που γερνάει με ταχύτατους ρυθμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΣ

Διεθνή / Τουρκία: Τι βρήκε η αστυνομία στο κινητό του 14χρονου δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους

Συνελήφθη ο πατέρας του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην αστυνομικός επιθεωρητής - Βίντεο από κάμερες του σχολείου δείχνουν τη στιγμή που ξεκινά η ένοπλη επίθεση
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Για «ραγδαία ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα έχει σημειώσει «πολύ σοβαρή» πρόοδο στην ικανότητά της να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM