Χανιά: Λουκέτο στην κλινική που κατηγορείται για εμπορία βρεφών και παράνομες υιοθεσίες

Χανιά: Λουκέτο στην κλινική που κατηγορείται για εμπορία βρεφών και παράνομες υιοθεσίες Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά που βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών. 

Παράλληλα, προχωρά και η μεταφορά των αρχείων της κλινικής που κατηγορείται για εμπόριο βρεφών, όσων συνδέονται με το εργαστήριο αλλά και όσων είχαν προσφύγει στις υπηρεσίες της κλινικής είτε για κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού είτε για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, στο νοσοκομείο Χανίων. Η φύλαξή τους θα γίνεται σε ασφαλή χώρο σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται οκτώ άτομα, ενώ έχουν προφυλακιστεί τέσσερις, ανάμεσά τους ο 73χρονος γυναικολόγος, ιδιοκτήτης της κλινικής και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και ο 44χρονος εμβρυολόγος, φερόμενος ως υπαρχηγός.

Η προκαταρκτική βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει στόχο να διερευνήσει εικονικές ωοληψίες και εμβρυομεταφορές,  καθώς κατά την αστυνομική επιχείρηση στις εγκαταστάσεις της κλινικής φέρεται να βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, λίστες ονομάτων που δεν ήταν καταχωρημένα στα επίσημα αρχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, οι περιπτώσεις που ελέγχονται αφορούν σε γυναίκες που είχαν απευθυνθεί στην κλινική για τις διαδικασίες της ωοληψίας και της εβρυομεταφοράς. Και ενώ υποβάλλονταν κανονικά σε μέθη για να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές ενέργειες, τις εξαπατούσαν.

Οι γυναίκες που θα κληθούν να δώσουν κατάθεση ξεπερνούν τις 200 και προέρχονται από διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Με πληροφορίες από cretalive.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΟΣ 11ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΝΙΔΙ ΔΙΚΗ ΓΟΝΕΙΣ

Ελλάδα / Δίκη για θάνατο 11χρονου Μάριου: Ξεσπούν οι γονείς του - «Κατέθεσα και πίσω μου ήταν οι δολοφόνοι του»

Οι γονείς του 11χρονου Μάριου εξέφρασαν την οργή τους για την 9χρονη καθυστέρηση μέχρι να ξεκινήσει η δίκη, αλλά και για τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων, λέγοντας πως τους εμπαίζουν
THE LIFO TEAM