Φωτιά στη Χαβάη: Δόθηκε στη δημοσιότητα λίστα με ονόματα 388 αγνοουμένων

Φωτιά Χαβάη: Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τις πληγές τους μετρούν κάτοικοι και αρχές μετά την φονική φωτιά στη Χαβάη

Δυόμιση εβδομάδες μετά τη φωτιά στη Χαβάη που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 115 ανθρώπους στη νήσο Μάουι, οι αρχές της αμερικανικής πολιτείας έδωσαν στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα 388 αγνοουμένων. Οι φλόγες έκαναν στάχτη την τουριστική πόλη Λαχάινα και ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής ενισχύει τους φόβους ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», τόνισε ο Τζον Πελετιέρ, αρχηγός της αστυνομίας στο Μάουι, ζητώντας από το κοινό να επικοινωνήσει με το FBI εάν οποιοδήποτε όνομα στη λίστα των αγνοουμένων αντιστοιχεί σε κάποιον που είναι σώος και αβλαβής.

Το απόγευμα της Τρίτης, οι αρχές έκαναν λόγο για 1.100 αγνοούμενους στη φωτιά στη Χαβάη, με βάση κατάλογο που καταρτίστηκε από το FBI. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επισημαίνει ότι εγείρει ερωτήματα το πώς ο αριθμός αυτός έπεσε στους 388 σε διάστημα λίγων ημερών. Οι αρχές της Χαβάης δεν έχουν απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα του AFP για εξηγήσεις.

Οι έρευνες στα ερείπια σπιτιών που ισοπεδώθηκαν εκτιμάται πως θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες ακόμη. Εξαιρετικά δύσκολη είναι και η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, αφού πολλά πτώματα είναι απανθρακωμένα. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί μόλις 46 θύματα, μεταξύ αυτών ένα 7χρονο παιδί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM
Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM