Τα H&M αποσύρονται από την αγορά της Μιανμάρ – Λόγω παραβιάσεων δικαιωμάτων εργαζομένων

Τα H&M αποσύρονται από την αγορά της Μιανμάρ – Λόγω παραβιάσεων δικαιωμάτων εργαζομένων Facebook Twitter
Φωτ.: Unplash
0

Η αλυσίδα επιχειρήσεων ένδυσης H&M ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί σταδιακά από την αγορά της Μιανμάρ καθώς έκθεση καταγγέλλει παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε βιοτεχνίες κλωστοϋφαντουργίας της ασιατικής χώρας.

Ο σουηδικός κολοσσός H&M, σε σχετική του ανακοίνωση, επεσήμανε πως «έπειτα από ώριμη σκέψη, λάβαμε την απόφαση να σταματήσουμε σταδιακά τις δραστηριότητές μας στη Μιανμάρ».

Μετά το 2021 και το στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα, πλήθος ξένων εταιριών ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από την αγορά της χώρας – και υπό την πίεση των ΜΚΟ που τις ωθούν να επανεξετάσουν τις δραστηριότητές τους.

«Παρακολουθήσαμε από πολύ κοντά την εξέλιξη της κατάστασης στη Μιανμάρ και διαπιστώνουμε ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να διεξάγουμε τις επιχειρήσεις μας σύμφωνα με τους κανόνες και τις απαιτήσεις μας» διευκρίνισε ο 2ος μεγαλύτερος όμιλος παγκοσμίως στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας.

Μιανμάρ: Σοβαρές καταχρήσεις κατά του προσωπικού της κλωστοϋφαντουργίας

Η ΜΚΟ Business & Human Rights Resource Centre δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα έκθεση, η οποία αποκάλυψε 156 παραβιάσεις των δικαιωμάτων εργαζομένων μεταξύ Φεβρουαρίου 2022 και 2023.

Την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, 56 περιπτώσεις είχαν ταυτοποιηθεί.

«Με άλλα λόγια, η κατάσταση των εργαζομένων στην ένδυση επιδεινώνεται, και γρήγορα» σημειώνει η έκθεση.

Σε ένα σύνολο 212 περιπτώσεων κατάχρησης που εντόπισε η ΜΚΟ από τον Φεβρουάριο του 2021, 20 περιπτώσεις συνδέονται με προμηθευτές του H&M.

Η εταιρεία ενημέρωσε πως δεν διαθέτει κανένα εργοστάσιο παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών ειδών στη Μιανμάρ, αλλά εφοδιάζεται από 26 προμηθευτές που διαθέτουν συνολικά 39 εργοστάσια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM