Φωτιά στη Χαβάη: Υπέβαλε παραίτηση ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών του Μάουι

Φωτιά στη Χαβάη: Παραιτείται ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών του Μάουι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών του Μάουι μετά τις καταστροφικές φωτιές στη Χαβάη.

Πρόκειται για τον Χέρμαν Αντάγια, ο οποίος επικαλέστηκε λόγους υγείας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αρχές μέσω Facebook. Ο διευθυντής της MEMA, επικρίθηκε έντονα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις φωτιές στη Χαβάη και συγκεκριμένα στο Μάουι, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 111 ανθρώπους, κατά τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό των θυμάτων.

«Με δεδομένη τη βαρύτητα της κρίσης που αντιμετωπίζουμε, η ομάδα μου και εγώ θα τοποθετήσουμε το συντομότερο δυνατόν κάποιον σε αυτή τη θέση-κλειδί», τόνισε ο επικεφαλής των αρχών της κομητείας Μάουι, ο Ρίτσαρντ Μπίσεν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη φονικότερη πυρκαγιά του τελευταίου αιώνα στις ΗΠΑ. Η Λαχάινα, στα δυτικά παράλια του Μάουι, καταστράφηκε σχεδόν όλη από τις φλόγες. Χιλιάδες κτίρια καταστράφηκαν, πολλά μετατράπηκαν σε γκρίζους σωρούς στάχτης. Η άλλοτε πρωτεύουσα του βασιλείου της Χαβάης, που μέτραγε 12.000 κατοίκους, πλέον μετράει τους νεκρούς της.

Να σημειωθεί πως η κομητεία του Μάουι έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα των ανθρώπων που πέθαναν στην πυρκαγιά στη Χαβάη. Την ίδια ώρα, οι αρχές αναφέρουν πως ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να διπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς μέχρι πρότινος είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 1.300 αγνοούμενοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM