ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Μις Υφήλιος: Επτά φιναλίστ στην Ινδονησία καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από τους διοργανωτές

Μις Υφήλιος: Επτά φιναλίστ στην Ινδονησία καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από τους διοργανωτές Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Επτά συμμετέχουσες στον διαγωνισμό ομορφιάς για την ανάδειξη της εκπροσώπου της Ινδονησίας για τα «Μις Υφήλιος», κατήγγειλαν τους διοργανωτές για σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, οι διοργανωτές του εθνικού διαγωνισμού ομορφιάς για την εκπροσώπηση στα «Μις Υφήλιος» που θα φιλοξενηθεί στο Ελ Σαλβαδόρ, ζήτησαν από τις 30 φιναλίστ να γδυθούν για «σωματικές εξετάσεις».

Η δικηγόρος Μελίσα Ανγκραένι είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι διοργανωτές επέμειναν στην ανάγκη να αποκλειστεί η παρουσία «ουλών, κυτταρίτιδας ή τατουάζ» σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος των διαγωνιζομένων, με αποτέλεσμα οι επτά κοπέλες να καταγγείλουν σεξουαλική παρενόχληση.

Οι 30 φιναλίστ υποβλήθηκαν σε αυτήν τη δοκιμασία σε μια αίθουσα με περισσότερους από 20 παρευρισκόμενους, ανάμεσά τους αρκετοί άνδρες, σύμφωνα με τη δικηγόρο, η οποία συμπλήρωσε ότι πέντε κοπέλες φωτογραφήθηκαν στη διάρκεια της εξέτασης.

Μια από τις ενάγουσες είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι της ζητήθηκε να ποζάρει άσεμνα, ανοίγοντας τα πόδια της. «Ένιωθα σαν να με κρυφοκοίταζαν, ήμουν μπερδεμένη και αισθανόμουν πολύ άβολα» είπε. Το δίκτυο Kompas TV που μετέδωσε τις δηλώσεις της, είχε επεξεργαστεί την εικόνα ώστε να θολώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, ενώ διατήρησε την ανωνυμία της.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Τζακάρτα διαβεβαίωσε ότι οι καταγγελίες θα διερευνηθούν. Η διευθύντρια της διοργανώτριας αρχής τoυ εθνικού διαγωνισμού ομορφιάς, Πόπι Καπέλα αρκέστηκε απλώς να ευχαριστήσει μέσω Instagram όλους όσοι μοιράστηκαν «απόψεις, συναισθήματα και ιδέες» για τον διαγωνισμό ομορφιάς, μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM