Φωτιές: Συνάντηση Κικίλια - Φλωρίδη για αυστηρές ποινές στους εμπρηστές

Φωτιές: Συνάντηση Κικίλια - Φλωρίδη για αυστηρές ποινές στους εμπρηστές Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Αποφάσεις για αυστηρές ποινές σε εμπρηστές αναμένεται να ληφθούν σήμερα σε σύσκεψη για τις φωτιές μεταξύ των υπουργών Κλιματικής Κρίσης και Δικαιοσύνης. 

Συγκεκριμένα συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, αναμένεται να έχει σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας με αντικείμενο τις φωτιές. Στο επίκεντρο της συνάντησής τους θα βρεθούν η αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπρηστές καθώς και η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας έχει προαναγγείλει την αύξηση των προστίμων για τους εμπρηστές ενώ σε πρόσφατη συνέντευξη έκανε λόγο για πολλαπλασιασμό ακόμη κι εκατονταπλασιασμό των προστίμων αν χρειαστεί. Μάλιστα, επισήμανε ότι από την αρχή του 2023 έχουν γίνει 117 συλλήψεις για εμπρησμό, 107 από αμέλεια και 10 από πρόθεση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς σκοτώθηκε ο Έλληνας ορειβάτης στο Mont Blanc: Ο διαβόητος «διάδρομος του θανάτου» και το βάρος του σακιδίου

Ελλάδα / Mont Blanc: Ο «διάδρομος του θανάτου» που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα ορειβάτη Δημήτρη Κάντα

Ο 33χρονος φυσικός και αλπινιστής από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο επικίνδυνο πέρασμα Goûter – Τι δείχνουν τα δεδομένα επικινδυνότητας και τι προβλέπουν οι ερευνητές για το μέλλον των Άλπεων
LIFO NEWSROOM