Μεντβέντεφ: Νέα απειλή για χρήση πυρηνικών – Αν επιτύχει η ουκρανική αντεπίθεση

Μεντβέντεφ: Νέα απειλή για χρήση πυρηνικών – Αν επιτύχει η ουκρανική αντεπίθεση Facebook Twitter
Φωτ.: Sputnik Pool/EPA
0

Επανέρχεται, με νέα απειλή για χρήση πυρηνικών όπλων, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Απηχώντας και παλαιότερες δηλώσεις του, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ σήμερα ανέφερε πως η Μόσχα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο, σε περίπτωση που η – εξελισσόμενη –  πολεμική αντεπίθεση του Κιέβου είναι επιτυχής.

Ο αντιπρόεδρος το Ρωσικού Συμβουλίου Ασφάλειας, στο οποίο προεδρεύει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε σήμερα, σε ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει, ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πιεστεί και να υπαναχωρήσει έναντι του πυρηνικού της δόγματος, σε ένα τέτοιο σενάριο.

«Φανταστείτε αν η αντεπίθεση, η οποία υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ, ήταν μία επιτυχία και απέκοπταν ένα τμήμα των εδαφών μας, τότε, θα αναγκαζόμασταν να χρησιμοποιήσουμε ένα πυρηνικό όπλο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από ένα διάταγμα του Ρώσου προέδρου» έγραψε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM