Ερντογάν: Ανοίξτε μας τον δρόμο προς την ΕΕ κι εμείς θα ανοίξουμε τον δρόμο για τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Ανοίξτε μας τον δρόμο προς την ΕΕ κι εμείς θα ανοίξουμε τον δρόμο για τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι θα ενημερώσει τους συμμάχους του στο NATO ότι η Τουρκία θα πρέπει να βρει ανοικτές θύρες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου και η ίδια να ανοίξει την πόρτα του NATO για τη Σουηδία.

Σχετικά με την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στη Συμμαχία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει το κοινοβούλιο της Τουρκίας, ενώ αρνήθηκε ότι το ζήτημα της αναβάθμισης των τουρκικών F-16 από τις ΗΠΑ συνδέεται με το ζήτημα της Σουηδίας.

«Αυτἠ τη στιγμή υπάρχει μια Τουρκία που επί 50 χρόνια περίμενε στις πύλες της ΕΕ. Σχεδόν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι μέλη της ΕΕ. Απευθύνομαι στις χώρες που έχουν βάλει σε αναμονή την Τουρκία επί 50 χρόνια, όπως θα απευθυνθώ και στο Βίλνιους. Πρώτα ανοίξτε τo δρόμο της Τουρκίας στην ΕΕ, έτσι κι εμείς όπως κάναμε και με την Φινλανδία να ανοίξουμε το δρόμο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Xθες το βράδυ με αυτό το ύφος τα είπα και στον κ. Μπάιντεν» διεμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη.

Ερντογάν: Τι είπε για τον εκσυγχρονισμό του F-16

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να δήλωσε ότι η Τουρκία επιθυμεί τον εκσυγχρονισμό του F-16, και δική του επιθυμία είναι η ενίσχυση της στρατιωτικής ικανότητας Άγκυρας και Αθήνας και στο πλαίσιο αυτό η ενίσχυση του ΝΑΤΟ, με το να  «επιτραπεί στη Σουηδία η ένταξή της στο ΝΑΤΟ».  

Η ένταξη θα κριθεί από το κατά πόσο η Στοκχόλμη θα εφαρμόσει τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού στη Μαδρίτη και κανείς δεν πρέπει να αναμένει συμβιβασμούς από την Τουρκία, ξεκαθάρισε ο κ. Ερντογάν.

Μια λήξη του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα απλοποιούσε τη διαδικασία ένταξης του Κιέβου στο NATO, κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM