Πλεύση Ελευθερίας: Διεκδικεί ως ένατη την έδρα Επικρατείας από τους «Σπαρτιάτες»

Πλεύση Ελευθερίας: Διεκδικεί ως ένατη την έδρα Επικρατείας από τους «Σπαρτιάτες» Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Η «Πλεύση Ελευθερίας» διεκδικεί την έδρα Επικράτειας από το κόμμα «Σπαρτιάτες» ως ένατη της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας.

Με ειδικό κατεπείγον υπόμνημα προς την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή για τις Εθνικές Εκλογές της 25/6/2023 η Πλεύση Ελευθερίας με επικεφαλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «Ζητεί να της κατανεμηθεί, πλέον των ήδη (ανεπισήμως) ανακοινωθεισών 8 εδρών (Α’ Αθηνών, Β1 Βόρειος Τομέας, Β2 Δυτικός Τομέας, Β3 Νότιος Τομέας, Α’ Θεσσαλονίκης, Β’ Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Αττικής, Β’ Πειραιώς) και μία έδρα Επικρατείας, η οποία μένει αδιάθετη», λόγω της μη κατάθεσης συνδυασμού για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας από το κόμμα «Σπαρτιάτες».

Επίσης, στην ίδια ενημέρωση αναφέρεται ότι «μετά από ενδελεχή μελέτη και ανάλυση της εκλογικής νομοθεσίας, των κειμένων διατάξεων και των εκλογικών δεδομένων, η νομική ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας έχει στοιχειοθετήσει πλήρως ότι, αντίθετα προς όσα ανεπισήμως είχαν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, στην Πλεύση Ελευθερίας αναλογεί και πρέπει να κατανεμηθεί μία επιπλέον έδρα (9η), από τις έδρες Επικρατείας».

Παράλληλα, στην ενημέρωση εξηγείται πως κάτι τέτοιο προκύπτει «από το γεγονός ότι, λόγω της μη κατάθεσης ψηφοδελτίου Επικρατείας από το Κόμμα "Σπαρτιάτες", μένει αδιάθετη μία επιπλέον έδρα Επικρατείας, η οποία πρέπει κατά το νόμο να διατεθεί στην Πλεύση Ελευθερίας, που είναι το κόμμα με το μεγαλύτερο αχρησιμοποίητο υπόλοιπο ποσοστού και το πρώτο κόμμα, βάσει αχρησιμοποίητου υπολοίπου, στη σειρά για την κατανομή της συγκεκριμένης έδρας».

Όπως επισημαίνει το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, «η συγκεκριμένη έδρα δεν αναλογεί σε κανένα άλλο κόμμα ούτε θα μπορούσε να κατανεμηθεί σε άλλο κόμμα πλην της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ η αρχική (ανεπίσημη) ανακοίνωση με την οποία η έδρα αποδιδόταν, ως 7η Έδρα Επικρατείας στη Νέα Δημοκρατία, δεν βρίσκει νομικό έρεισμα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία υπογράφει το σχετικό υπόμνημα προς την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, επισημαίνει ότι «η κατανομή της 9ης Έδρας είναι, από κάθε άποψη, νομικά και δημοκρατικά, υποχρεωτική και επιβεβλημένη, βάσει ρητών νομοθετικών προβλέψεων, ενώ κάθε διαφορετική κατανομή της αδιάθετης έδρας ή ανακατανομή εδρών δεν μπορεί να γίνει».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM