Εκκλησία της Αγγλίας: Οι κληρικοί ζητούν αύξηση μισθού για πρώτη φορά εδώ και 500 χρόνια

Εκκλησία της Αγγλίας: Οι κληρικοί ζητούν αύξηση μισθού για πρώτη φορά εδώ και 500 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ANDY RAIN
0

Για αύξηση μισθού υπέβαλαν επίσημα αίτημα οι κληρικοί της Εκκλησίας της Αγγλίας θέλοντας να αντιμετωπίσουν την κρίση του κόστους ζωής στη Βρετανία.

Ειδικότερα, αύξηση 9,5% στον μισθό των κληρικών για να αρχίσει να καταβάλλεται από τον Απρίλιο του 2024 έχει ζητήσει το συνδικάτο Unite, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερους από 2.000 κληρικούς και άλλους λαϊκούς της Εκκλησίας της Αγγλίας. Πρόκειται για την πρώτη φορά στην περίπου 500ετή ιστορία των κληρικών που αιτιούνται κάτι τέτοιο.

«Η Εκκλησία της Αγγλίας έχει δισεκατομμύρια στην τράπεζα και έχει τη δυνατότητα να καταβάλει στον κλήρο την μικρή αύξηση μισθού που διεκδικεί», δήλωσε η γενική γραμματέας του συνδικάτου Σάρον Γκρέιαμ αναφερόμενη στο επενδυτικό ταμείο 13,2 δισ δολαρίων που εντάχθηκε στην ετήσια έκθεση για το 2022 των Εφημέριων της Εκκλησίας.

Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αγγλίας δήλωσε ενήμερος για το ότι ο κλήρος αντιμετωπίζει κρίση του κόστους ζωής. Τον περασμένο χρόνο η Εκκλησία αποταμίευεσε τρία εκατομμύρια στερλίνες για τις επισκοπές προκειμένου να δώσει επιδόματα στους κληρικούς εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας.

Εκατοντάδες χιλιάδες βρετανοί εργαζόμενοι απεργούν συχνά τον τελευταίο χρόνο ζητώντας αυξήσεις. Το Unite πρότεινε ο εθνικός κατώτερος μισθός των κληρικών να αυξηθεί σε 34.984 ευρώ και ο εθνικός μισθολογικός δείκτης αναφοράς να αυξηθεί σε 36.756,90 ευρώ, όπως είπε το ίδιο.

«Τον περασμένο χρόνο πολλοί κληρικοί χρειάστηκε να στραφούν στην φιλανθρωπική βοήθεια γιατί δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα. Η προταθείσα αύξηση είναι απαραίτητη για να αρχίσει η μισθολογική ευθυγράμμιση με τον πληθωρισμό ενώ ταυτόχρονα να αντιμετωπιστεί η επείγουσα δυσκολία και η ανασφάλεια που βιώνουν τόσοι πολλοί κληρικοί και οι οικογένειές τους», είπε ο Σαμ Μαγκίνις, μέλος του κλήρου και του συνδικάτου.

Η επιτροπή αμοιβών της Εκκλησίας της Αγγλίας θα συγκληθεί για να κάνει συστάσεις για τους μισθούς του κλήρου και αυτό μετά θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Αρχιεπισκόπων τον Σεπτέμβριο για μια τελική σύσταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων - Ανατροπή στην επί δεκαετίες πολιτική των ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων - Ανατροπή στην επί δεκαετίες πολιτική των ΗΠΑ

Πώς οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ μελετούν την επιστροφή στις πυρηνικές δοκιμές, ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις για την παγκόσμια ασφάλεια και τι σημαίνει αυτό για τον σύγχρονο κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ξεκληρίστηκε οικογένεια από την κατάρρευση του κτηρίου στην Τουρκία: Νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη - Διασώθηκε 18χρονη

Διεθνή / Ξεκληρίστηκε οικογένεια από την κατάρρευση του κτηρίου στην Τουρκία: Νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη - Διασώθηκε 18χρονη

Στη Λύβισσα της Τουρκίας ένα επταώροφο κτήριο κατέρρευσε αιφνιδίως, αφήνοντας πίσω του νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη οικογένειας, ερωτήματα για την ασφάλεια των κατασκευών, και μεγάλη κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Διεθνή / Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Μια 80χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη νήσο Λίζαρντ αφού το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν - Έρευνα διεξάγεται για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και τις ευθύνες του πληρώματος
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM