Πούτιν: Είμαστε ανοιχτοί σε εποικοδομητικό διάλογο με όσους θέλουν την ειρήνη

Πούτιν: Είμαστε ανοιχτοί σε εποικοδομητικό διάλογο με όσους θέλουν την ειρήνη Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ανοιχτός σε «εποικοδομητικό διάλογο» εμφανίστηκε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους Αφρικανούς διαμεσολαβητές για την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι είναι «έτοιμος» για έναν «εποικοδομητικό διάλογο με όσους θέλουν την ειρήνη», χαιρετίζοντας την «ισορροπημένη προσέγγισή» της Αφρικής απέναντι στον πόλεμο.

«Χαιρετίζουμε την ισορροπημένη προσέγγιση των Αφρικανών φίλων μας απέναντι στην ουκρανική κρίση», δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη της συνάντησης αυτής στην Αγία Πετρούπολη, στη βορειοδυτική Ρωσία.

«Είμαστε ανοιχτοί σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με όλους εκείνους που θέλουν την ειρήνη, η οποία βασίζεται στις αρχές της δικαιοσύνης και της συνεκτίμησης των νομίμων συμφερόντων των (ενδιαφερομένων) μερών», πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες από τη Νότια Αφρική, τη Σενεγάλη, την Αίγυπτο, τη Ζάμπια, την Ουγκάντα, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τα νησιά Κομόρες συναντήθηκαν με τον Πούτιν στο κυβερνητικό Ανάκτορο Κονσταντινόφσκι του 18ου αιώνα μετά την επίσκεψή τους στο Κίεβο χθες, Παρασκευή.

Στο Κίεβο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέκλεισε χθες κάθε πιθανότητα διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία καταγγέλλοντας την "εξαπάτηση" της Μόσχας μεσούσης της αντεπίθεσης των ενόπλων δυνάμεών της, μετά τη συνάντηση που είχε με την αφρικανική αντιπροσωπεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM
ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM