Ναυάγιο στην Πύλο: Συγκίνηση στο λιμάνι- Βρήκε τον αδερφό του που τον νόμιζε πνιγμένο

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγκίνηση στο λιμάνι- Βρήκε τον αδερφό του που τον νόμιζε πνιγμένο Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Μικρές ανθρώπινες ιστορίες στο περιθώριο του ναυαγίου της Πύλου συγκινούν παρά την γενικευμένη θλίψη.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας, έχουν σπεύσει από τις πρώτες στιγμές που μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες του ναυαγίου στην Πύλο, συγγενείς επιβατών του σκάφους αναζητώντας τους οικείους τους. Ένας εξ αυτών, λοιπόν, βρήκε τον μικρό του αδελφό. Οι εικόνες των δύο τους δακρυσμένων στα κάγκελα είναι σπαραξικάρδιες.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ ο Φάρντι προσπαθούσε μέσα από τα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί να αγκαλιάσει τον αδερφό του Μοχάμεντ ο οποίος είναι από τους διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου.

Ο Φαρντι, Σύρος πρόσφυγας, ήρθε στην χώρα μας από την Ολλανδία προκειμένου να αναζητήσει τον 18χρονο αδερφό του Μοχάμεντ, ο οποίος επέβαινε στο σκάφος, που βυθίστηκε. Ο Μοχάμεντ είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη και ο τελικός του προορισμός ήταν η Ιταλία. 

Όλη τη νύχτα συνεχίστηκαν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου ναυάγησε το αλιευτικό σκάφος, τα ξημερώματα της Τετάρτης, αλλά παραμένουν άκαρπες. Ο έως τώρα τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στην Πύλο είναι 78 νεκροί και 104 διασωθέντες


Ήδη σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει η σταδιακή μεταφορά των 104 διασωθέντων του ναυαγίου στην Πύλο

Η μεταφορά τους από την Καλαμάτα προς τη δομή της Μαλακάσας θα γίνει με λεωφορεία. Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι ανήλικοι. Οι συγκεκριμένοι θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για τη διαδικασία ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα πάνε σε δομές ανηλίκων. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Ελλάδα / Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με δείγματα από το παιδί, τη μητέρα του, τον φερόμενο ως δράστη και άλλα πρόσωπα προς αποκλεισμό πατρότητας.
LIFO NEWSROOM
Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ελλάδα / Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ο άξονας Μπράλος – Άμφισσα θα εξασφαλίσει βελτίωση της οδικής ασφάλειας και μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως Λαμία
LIFO NEWSROOM