Εκλογές στην Τουρκία: Πανηγυρισμοί μέσα στην Αγία Σοφία

Εκλογές στην Τουρκία: Πανηγυρισμοί μέσα στην Αγία Σοφία Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Μέσα στην Αγία Σοφία συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να πανηγυρίσουν την νίκη του για τις εκλογές στην Τουρκία.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν υποστηρικτές του Ερντογάν να πανηγυρίζουν και να φωνάζουν για την νίκη του μέσα στην Αγία Σοφία που πλέον λειτουργεί ως τζαμί.

Με καταμετρημένο το 99,2% στην επικράτεια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο νικητής των τουρκικών εκλογών για μία ακόμα τρίτη συνεχόμενη φορά καθώς συγκεντρώνει το 52,08% των ψήφων.

Ο αντίπαλός του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου από την άλλη, παρά την επίμονη προσπάθειά του πάνω από μία δεκαετία να τον ανατρέψει από την εξουσία κατάφερε να συγκεντρώσει το 47, 92% αντίστοιχα.

Στο πρώτο του μήνυμα, από την Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν ευχαρίστησε όλες τις πλευρές για τη συμβολή τους και δήλωσε πως «Εμείς ανήκουμε στην Τουρκία και η Τουρκία σε εμάς». 

«Σήμερα είναι διαφορετικά εδώ. Ολόκληρη η Κωνσταντινούπολη είναι διαφορετική. Από καρδιάς σας χαιρετίζω και σας συγχαίρω. Ζήσαμε μία γιορτή δημοκρατίας. Πήγατε στις κάλπες και με γνώμονα το μέλλον των παιδιών σας εκφράσατε τη βούλησή σας. Ευχαριστώ όλους σας».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM