Μεγάλη φωτιά σε κτίριο στο Σίδνεϊ: Καταρρέει φλεγόμενο

Μεγάλη φωτιά σε κτίριο στο Σίδνεϊ: Καταρρέουν τμήματά του, στις φλόγες και διαμερίσματα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/DEAN LEWINS
0

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε κτίριο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, με ένα μεγάλο σύννεφο καπνού να υψώνεται στον αέρα πάνω από την πόλη.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει πως το κτίριο έχει αρχίσει να καταρρέει, ενώ οι φλόγες εξαπλώνονται και σε παρακείμενα διαμερίσματα. Σε κοντινό σημείο είναι και ένα νοσοκομείο. 

«Το κτίριο έχει αρχίσει να καταρρέει, ενώ η κόλαση έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε πολλά γειτονικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών» αναφέρθηκε. 

Πυροσβεστικά και σωστικά συνεργεία βρίσκονται στο σημείο και οι δρόμοι γύρω από την περιοχή έχουν κλείσει, ενώ έχουν γίνει και εκκενώσεις. Οι πολίτες έχουν κληθεί να αποφεύγουν το σημείο.

Αυτόπτες μάρτυρες ενημερώνουν πως κομμάτια του επταώροφου κτιρίου έχουν αρχίσει να υποχωρούν, ενώ υπάρχουν και σχετικά βίντεο όπου φαίνεται πως ο έβδομος όροφος έχει καταστραφεί ολοσχερώς. 

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 100 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δίνουν μάχη για να μπορέσουν να τιθασεύσουν τις φλόγες. 

Λόγω της φωτιάς, έχουν προκληθεί προβλήματα και στα σιδηροδρομικά δρομολόγια. 

Όταν ξέσπασε, στον πέμπτο όροφο υπήρχαν περίπου 30 φοιτητές οδοντιατρικής που έδιναν εξετάσεις και χρειάστηκε να φύγουν βιαστικά.

«Μόλις ακούσαμε για τον καπνό και τις φλόγες, ξέραμε ότι έπρεπε να βγούμε από το κτίριο και ο συναγερμός χτύπησε καθώς βρισκόμασταν στις σκάλες έκτακτης ανάγκης» ανέφερε ένας εκ των φοιτητών.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Ισπανία για «έλλειψη σεβασμού» προς το ΝΑΤΟ, απειλώντας με δασμούς, ενώ οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ζητούν από τον Πέδρο Σάντσεθ να «πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του» στην άμυνα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΒΙΕ ΦΟΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Ο «φόρος Ζούκμαν» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Λεκορνί και δίνει πόντους στους Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές ζητούν «φόρο Ζουκμάν» 2% στις μεγάλες περιουσίες. Ο Λεκορνί αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη της πρωθυπουργίας του
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ

Διεθνή / Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Οι τελευταίες στιγμές του μοντέλου και ριάλιτι σταρ - Με ποιον μιλούσε πριν δολοφονηθεί

Το παρελθόν του δράστη - Φέρεται πως είχε προσπαθήσει να την ρίξει από το μπαλκόνι στο παρελθόν - «Αν με αφήσεις, θα σε σκοτώσω και θα σκοτώσω και τη μητέρα σου»
LIFO NEWSROOM