Εκλογές 2023: Ο Ιωάννης Σαρμάς ορίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός- Στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο

Εκλογές 2023: Ο Ιωάννης Σαρμάς ορίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός- Στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς αναλαμβάνει τον ρόλο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, αφότου έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τις εκλογές του 2023.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Ιωάννης Σαρμάς αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13:00 για να λάβει τη σχετική εντολή. 

Οι πολιτικοί αρχηγοί έφτασαν στο Προεδρικό περίπου στις 11:00, για να γίνει μία ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, ωστόσο η συνάντηση κράτησε περί τη μισή ώρα και αποχώρησαν, χωρίς να κάνουν καμία δήλωση. 

Δεδομένων των εξελίξεων, λοιπόν, και βάσει των όσων προβλέπει το Σύνταγμα, θα οριστεί μία υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις επόμενες εκλογές.

Την Κυριακή το απόγευμα θα ορκιστεί η νέα Βουλή και μία μέρα αργότερα θα «διαλυθεί» ώστε να προκηρυχθούν και πάλι εκλογές. 

Όσον αφορά στα πρόσωπα που θα συστήνουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση, φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» τα υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας. Στο μεν πρώτο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, θα οριστεί ο  πρέσβης ε.τ Βασίλης Κασκαρέλης, ενώ υπηρεσιακή υπουργός Υγείας αναμένεται να αναλάβει η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοττανίδου.

Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ,  Παύλος Αποστολίδης και ο  πρέσβης ε.τ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM