Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Χάρι- Για το κόστος της αστυνομικής προστασίας του

Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Χάρι- Για το κόστος της αστυνομικής προστασίας του Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Την ήττα γνώρισε ο πρίγκιπας Χάρι, στην προσπάθειά του να στραφεί δικαστικά κατά του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας, επειδή δεν του επιτρέπει να πληρώνει ο ίδιος το κόστος για την αστυνομική προστασία του όταν βρίσκεται στη χώρα. 

Μετά την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντα, το 2020, αποφασίστηκε ότι δεν θα του παρέχεται αστυνομική προστασία όταν βρίσκεται στη Βρετανία. Ο δούκας του Σάσεξ ζήτησε να καλύπτει ο ίδιος το κόστος, κάτι που απορρίφθηκε και τώρα είχε στραφεί στη δικαιοσύνη, με το αίτημα δικαστήριο να επανεξετάσει την απόφαση. 

Η απόφαση ελήφθη από την επιτροπή RAVEC, η οποία είναι αρμόδια για την ασφάλεια μελών της βασιλικής οικογένειας και δημοσίων προσώπων, όπως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι υποστήριξαν πως η RAVEC δεν είχε τη δικαιοδοσία να απορρίψει το αίτημά του να πληρώνει ο ίδιος την αστυνομική προστασία του. Αλλά ακόμη κι αν είχε αυτή την εξουσία, συμπλήρωσαν, ήταν λάθος της επιτροπής το ότι δεν εξέτασε το ενδεχόμενο εξαίρεσης και πως δεν άκουσε τα επιχειρήματα της δικής του πλευράς. 

Από την άλλη, οι δικηγόροι της αστυνομίας και του υπουργείου υποστήριξαν ότι θα ήταν λανθασμένο να πληρώσει για την αστυνομική προστασία του ο πρίγκιπας Χάρι, καθώς αυτό θα έστελνε το μήνυμα ότι οι πλούσιοι μπορούν να «αγοράσουν» τους ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς. Ακόμη, επεσήμαναν ότι είναι πολύ διαφορετική περίπτωση η ιδιωτική χρηματοδότηση για την αστυνομική προστασία σε ένα αθλητικό γεγονός ή τον γάμο κάποιου διάσημου. 

Στην γραπτή απόφασή του, δικαστής έκρινε πως η RAVEC δεν έκανε λάθος όταν αποφάσισε πως το να πληρώνει κάποιος για αστυνομική προστασία ήταν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Έτσι, απέρριψε το αίτημα του πρίγκιπα Χάρι να πάει σε δίκη το θέμα.  

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM
«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM