Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Χάρι- Για το κόστος της αστυνομικής προστασίας του

Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Χάρι- Για το κόστος της αστυνομικής προστασίας του Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Την ήττα γνώρισε ο πρίγκιπας Χάρι, στην προσπάθειά του να στραφεί δικαστικά κατά του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας, επειδή δεν του επιτρέπει να πληρώνει ο ίδιος το κόστος για την αστυνομική προστασία του όταν βρίσκεται στη χώρα. 

Μετά την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντα, το 2020, αποφασίστηκε ότι δεν θα του παρέχεται αστυνομική προστασία όταν βρίσκεται στη Βρετανία. Ο δούκας του Σάσεξ ζήτησε να καλύπτει ο ίδιος το κόστος, κάτι που απορρίφθηκε και τώρα είχε στραφεί στη δικαιοσύνη, με το αίτημα δικαστήριο να επανεξετάσει την απόφαση. 

Η απόφαση ελήφθη από την επιτροπή RAVEC, η οποία είναι αρμόδια για την ασφάλεια μελών της βασιλικής οικογένειας και δημοσίων προσώπων, όπως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι υποστήριξαν πως η RAVEC δεν είχε τη δικαιοδοσία να απορρίψει το αίτημά του να πληρώνει ο ίδιος την αστυνομική προστασία του. Αλλά ακόμη κι αν είχε αυτή την εξουσία, συμπλήρωσαν, ήταν λάθος της επιτροπής το ότι δεν εξέτασε το ενδεχόμενο εξαίρεσης και πως δεν άκουσε τα επιχειρήματα της δικής του πλευράς. 

Από την άλλη, οι δικηγόροι της αστυνομίας και του υπουργείου υποστήριξαν ότι θα ήταν λανθασμένο να πληρώσει για την αστυνομική προστασία του ο πρίγκιπας Χάρι, καθώς αυτό θα έστελνε το μήνυμα ότι οι πλούσιοι μπορούν να «αγοράσουν» τους ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς. Ακόμη, επεσήμαναν ότι είναι πολύ διαφορετική περίπτωση η ιδιωτική χρηματοδότηση για την αστυνομική προστασία σε ένα αθλητικό γεγονός ή τον γάμο κάποιου διάσημου. 

Στην γραπτή απόφασή του, δικαστής έκρινε πως η RAVEC δεν έκανε λάθος όταν αποφάσισε πως το να πληρώνει κάποιος για αστυνομική προστασία ήταν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Έτσι, απέρριψε το αίτημα του πρίγκιπα Χάρι να πάει σε δίκη το θέμα.  

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM