Εκλογές στην Τουρκία: Τα πρώτα αποτελέσματα- Στο 85,14% η συμμετοχή

Εκλογές Τουρκία: Σύγχυση με τα αποτελέσματα-Τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν παρά την απαγόρευση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα ξεκίνησαν να μεταδίδουν προκαταρκτικά εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία, με βάση ένα μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του πρακτορείου Anadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι στο 59,47%, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει 34,79%, ενώ μετέδωσε επίσης πως η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε στο 85,14%, στις 4.30 το απόγευμα, μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες.

Το HaberTurk μεταδίδει πως με το 9,1% των ψήφων καταμετρημένο, στις προεδρικές εκλογές ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 59,47% των ψήφων, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου το 34,79%.

Το TRT Haber μεταδίδει πως με βάση πολύ αρχικά αποτελέσματα στις προεδρικές εκλογές ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 49,84% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 45,72%

Το Halk TV, με το 1,1% των ψήφων καταμετρημένο, δίνει στον Ερντογάν 49.84%, και στον Κιλιτσντάρογλου 45,72%. Με βάση αυτό τον μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων, στις κοινοβουλευτικές εκλογές το HALK TV δίνει στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν ποσοστό 32.7% και στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Κιλιτσντάρογλου 34,82%.

Κιλιτσντάρογλου: «Μην εγκαταλείπετε ποτέ τις κάλπες, ό,τι κι αν γίνει»

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έστειλε μήνυμα στους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της διαδικασίας να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τις κάλπες και να μην τις εγκαταλείψουν.

«Θέλω να απευθύνω έκκληση στους ήρωες της δημοκρατίας μας. Μην εγκαταλείπετε ποτέ τις κάλπες, ό,τι κι αν γίνει, μέχρι να παραδοθεί η τελευταία υπογεγραμμένη έκθεση της κάλπης. Η πλήρης και σωστή εκδήλωση της βούλησης του λαού εξαρτάται από την αποφασιστικότητά σας. Θα δείτε πως θα αξίζει η κούρασή σας», είπε.

Την ίδια στιγμή, στελέχη του CHP στην Κωνσταντινούπολη όπως Μαχμούτ Τανάλ κατηγόρησαν το πρακτορείο Anadolu. «Το πρακτορείο Anadolu χειραγωγεί τα εκλογικά αποτελέσματα υπέρ του Ερντογάν και του AKP, ως συνήθως! Σε πρώτο στάδιο, προσπαθεί να αποθαρρύνει δείχνοντας υψηλό ποσοστό ψήφου στον Ερντογάν και του AKP. Ας περιμένουν υπομονετικά στην κάλπη όλοι όσοι θέλουν δημοκρατία. Όλοι γνωρίζουμε την αμφιλεγόμενη κατάσταση του Anadolu Agency στις προηγούμενες εκλογές. Μην σας ξεγελάει το Anadolu Agency, μόλις ξεκινήσαμε!», είπε. 

Αλλά και ο αντιπρόεδρος του CHP και εκπρόσωπος του κόμματος Φαϊκ Οζντράκ είπε πως «το πρακτορείο Anadolu Agency κάνει για τελευταία φορά τους παραδοσιακούς χειρισμούς του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που λάβαμε, ο πίνακας είναι θετικός»

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM