Μετρό – Γραμμή 4: Ξεκινά ο Μετροπόντικας τις επόμενες μέρες – Στο 50% η πρόοδος

Μετρό – Γραμμή 4: Ξεκινά ο Μετροπόντικας τις επόμενες μέρες – Στο 50% η πρόοδος Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο πρώτος Μετροπόντικας θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες την εκσκαφή της σήραγγας της γραμμής 4 του Μετρό από την Κατεχάκη.

Παράλληλα, ο δεύτερος αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο, όπως έγινε σήμερα γνωστό από πηγή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ήδη είναι σε εξέλιξη οι πρόδρομες εργασίες και η πρόοδος είναι σχεδόν στο 50%.

Όσον αφορά την κατασκευή της επέκτασης Γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας προς Ίλιον, ανέφερε ότι η Α' φάση του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου ενώ η Β' Φάση θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Επίσης, ετοιμάζονται οι διαγωνισμοί μελετών για τις νέες επεκτάσεις προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Γλυφάδα, αλλά και την συνέχιση της Γραμμής 4 προς Μαρούσι.

Η ίδια πηγή αναφέρθηκε συνολικά στα έργα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ειδικότερα:

Μετρό Θεσσαλονίκης

Η πρόοδος του έργου βρίσκεται στο 90% στη βασική Γραμμή και της επέκτασης προς Καλαμαριά.
Σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για τον φορέα λειτουργίας του Μετρό με ΣΔΙΤ. Έχει ξεκινήσει η επανατοποθέτηση των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου, ενώ παράλληλα οι συρμοί μπορούν και κινούνται σε όλη τη γραμμή από ΝΣΣ έως το αμαξοστάσιο.

Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ)

Έχει συμβασιοποιηθεί το ΣΔΙΤ Χερσόνησος-Νεάπολη και το δημόσιο έργο Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος.
Στις 8 Μαΐου αναμένεται να υποβληθούν και οι προσφορές για το έργο Χανιά-Ηράκλειο. Οι μελέτες για την προαίρεση Κίσσαμος-Χανιά προχωρούν και μετά το καλοκαίρι θα κατατεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Προχωρούν οι μελέτες για το έργο Σούδα-Αεροδρόμιο και αναμένεται η θετική γνωμοδότηση του ΓΕΝ για την οριστικοποίηση της χάραξης του δρόμου που θα κινείται οριακά εντός του χώρου του Ναυστάθμου της Σούδας.

Προχωρούν προς χρηματοδότηση και τα τμήματα ανατολικά του Αγίου Νικολάου:

- τμήμα Καλό Χωριό - Γέφυρα Φρουζή

- τμήμα Γέφυρα Φρουζή - παράκαμψη Παχιάς Άμμου.

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε65)

Εντός του 2023 θα παραδοθεί το τμήμα Τρίκαλα-Καλαμπάκα και στις αρχές του 2024 θα ολοκληρωθεί και το σύνολο του νότιου τμήματος, ΠΑΘΕ-Ξυνιάδα που έχει ξεπεράσει το 90%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM