Ιαπωνία: «Κατασχέθηκε» δημόσιο πιάνο γιατί οι πολίτες παραβίαζαν τους κανόνες

Ιαπωνία: «Κατασχέθηκε» δημόσιο πιάνο γιατί οι πολίτες παραβίαζαν τους κανόνες Facebook Twitter
Φωτ.: Kakogawa City Counsil
0

Πόλη στην Ιαπωνία αποφάσισε να αποσύρει το πιάνο που είχε τοποθετήσει σε δημόσιο σημείο καθώς οι αξιωματούχοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο κόσμος δεν ακολουθούσε τους κανόνες και δημιουργούνταν προβλήματα. 

Το τοπικό συμβούλιο της Kakogawa τοποθέτησε ένα πιάνο μέσα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής τον Νοέμβριο. Οι αρχές ήλπιζαν ότι οι κάτοικοι θα ανταποκρίνονταν στην παγκόσμια τάση που θέλει την τοποθέτηση τέτοιων μουσικών οργάνων σε δημόσια μέρη ώστε να τα χαρεί το κοινό. 

Στη νομοταγή Ιαπωνία, υπήρξαν συγκεκριμένες οδηγίες για τη χρήση του πιάνου. Οι χρήστες καλούνταν να απολυμαίνουν τα χέρια τους πριν παίξουν, είχαν στη διάθεσή τους μόνο 10 λεπτά και δεν θα έπρεπε να τραγουδούν.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι απογοητεύτηκαν από τις εμφανείς παραβιάσεις των κανόνων. Πολλοί πολίτες μονοπωλούσαν το όργανο για πολύ χρόνο ή και τραγουδούσαν. Αποφάσισαν, έτσι, να το αποσύρουν. 

Ορισμένοι -εκκολαπτόμενοι- μουσικοί κατηγορήθηκαν ότι έκαναν πρόβες στα ίδια κομμάτια, ακόμα και για μία ώρα, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις τρίτων, που μερικές φορές δεν μπορούσαν να ακούσουν ούτε τις ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα. 

Παρά τις συχνές συστάσεις, δεν συνετίστηκαν και πάρθηκε η απόφαση να φύγει το πιάνο. 

Αλλά υπάρχει ελπίδα για τους ντόπιους μουσικόφιλους. Ενδέχεται το πιάνο να τοποθετηθεί σε άλλο σημείο, μακριά από τα μεγάφωνα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Εκατοντάδες επιχείρησεις έμειναν κλειστές και χιλιάδες πολίτες δεν πήγαν στις δουλειές τους προκειμένου να στηρίξουν τις διαδηλώσεις κατά της μεταναστευτικής πολιτικής στην αμερικανική πολιτεία
THE LIFO TEAM