Γυναίκα επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφορίων για πρώτη φορά

Γυναίκα επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφορίων για πρώτη φορά Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Η Αν Κιστ-Μπάτλερ ανακοινώθηκε ότι θα είναι η νέα διευθύντρια της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Με την απόφαση αυτή η Αν Κιστ-Μπάτλερ γίνεται η πρώτη γυναίκα που ηγείται της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών, κυβερνοχώρου και ασφάλειας.

Μέχρι τώρα υπηρετούσε ως αναπληρώτρια διευθύντρια της MI5 και διαδέχεται τον σερ Τζέρεμι Φλέμινγκ σε μια προγραμματισμένη αλλαγή σε μια εποχή που οι υπηρεσίες πληροφοριών επικεντρώνονται έντονα στην απειλή ασφάλειας από τη Ρωσία και την Κίνα.

Στην Βρετανία η είδηση έχει λάβει μεγάλη έκταση καθώς πρόκειται για μια πρωτοποριακή στιγμή στην ιστορία των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Η Αν Κιστ-Μπάτλερ θα γίνει η πρώτη γυναίκα, που τίθεται επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών GCHQ, όταν θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα από τον ερχόμενο μήνα.

Με εντυπωσιακό βιογραφικό η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών

«Η Αν Κιστ-Μπάτλερ έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό στην καρδιά του δικτύου εθνικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση των απειλών που προέρχονται από τρομοκράτες, εγκληματίες του κυβερνοχώρου και κακόβουλες ξένες δυνάμεις. Είναι η ιδανική υποψήφια για να ηγηθεί της GCHQ. Η Αν θα χρησιμοποιήσει την τεράστια εμπειρία της για να κρατήσει το βρετανικό κοινό ασφαλές», τόνισε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι ανακοινώνοντας τον διορισμό της.

Η Αν Κιστ-Μπάτλερ είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή τη στιγμή υπηρετεί ως Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της ΜΙ5 με αρμοδιότητες μεταξύ άλλων τον συντονισμό της υπηρεσία της με συμμαχικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Είχα το προνόμιο να εργαστώ στη GCHQ πριν από μερικά χρόνια. Γνωρίζω λοιπόν πως γίνομαι και πάλι μέλος μιας ομάδας ανθρώπων υψηλού επιπέδου, από διαφορετικά υπόβαθρα, με ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, που έχουν όλοι ένα σκοπό: να κάνουμε τη χώρα μας ασφαλέστερη και συνεπώς πιο ευημερούσα. Θέλω με πάθος να συνεχίσω να εξασφαλίζω ότι η GCHQ είναι ένας οργανισμός όπου όλοι μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο», δήλωσε η ίδια αμέσως μετά τον διορισμό της.

Θα διαδεχθεί τον σερ Τζέρεμι Φλέμινγκ, o οποίος έχει ανακοινώσει την παραίτηση του από τον Ιανουάριο έπειτα από έξι χρόνια στην θέση αυτή.

Η GCHQ ( Επιτελείο Κυβερνητικών Επικοινωνιών) είναι η υπηρεσία πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου που ερευνά θέματα του διαδικτύου που αφορούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Συνεργάζεται στενά τόσο με την ΜΙ6 και την ΜΙ5 όσο και με την αστυνομία, το Υπουργείο 'Αμυνας, με ανάλογες υπηρεσίες του εξωτερικού καθώς επίσης και με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

H MI5 είναι η μυστική υπηρεσία πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου που συλλέγει και επεξεργάζεται πληροφορίες από το εσωτερικό της χώρας ενώ η MI6 εστιάζει τις έρευνες της εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM
ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ ΜΑΡΓΚΟΤ ΡΟΜΠΙ

Διεθνή / Ανεμοδαρμένα Ύψη: Η σκηνοθέτης μετάνιωσε που δεν έδειξε τις «εξαιρετικά τριχωτές μασχάλες» της Μάργκοτ Ρόμπι

Η Έμεραλντ Φένελ αποκάλυψε ότι γυρίστηκε μια σκηνή με ιστορική ακρίβεια, που τόνιζε την έλλειψη ξυραφιών της Κάθι, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό μοντάζ
THE LIFO TEAM
CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Διεθνή / CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Η παραβίαση τέτοιων εταιρειών θα μπορούσε να δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να παρακολουθεί πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή ή να αποκτά εικόνα για τις κινήσεις και τις στρατηγικές των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Διεθνή / Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Ο Μοχάμαντ Μπακέρ Σαάντ Νταούντ Αλ-Σαάντι, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ για σχέδια εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ορκίστηκε να εκδικηθεί τον Σουλεϊμανί σκοτώνοντας την Ιβάνκα Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα την προστατεύσει
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM