Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Νέο ανακοινωθέν για την υγεία του κάνει λόγο για «επιφυλακτική αισιοδοξία»

Μπερλουσκόνι: Facebook Twitter
Φωτ.:EPA
0

Μια «επιφυλακτική αισιοδοξία» προκύπτει από το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο όπου νοσηλεύεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι .

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος διαγνώσθηκε με λευχαιμία και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπείες, πέρασε μια «ήσυχη» νύχτα, σύμφωνα με τον καθηγητή Αλμπέρτο Ζανγκρίλο, προσωπικό γιατρό του και διευθυντή γενικής εντατικής θεραπείας και καρδιοχειρουργικής στο νοσοκομείο του Μιλάνου.

Στο ανακοινωθέν που υπογράφει ο Ζανγκρίλο μαζί με τον καθηγητή Φάμπιο Τσίτσερι αναφέρεται για την υγεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πως «τις τελευταίες 48 ώρες υπήρξε μια προοδευτική και συνεχής βελτίωση στη λειτουργεία των οργάνων που παρακολουθούνται. Οι κυτταρομειωτικές, οι αντιμικροβιακές και οι αντιφλεγμονώδεις θεραπείες παράγουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, επιτρέποντάς μας να εκφράσουμε επιφυλακτική αισιοδοξία».

Στο σύντομο σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα του νοσοκομείου του Μιλάνου, οι γιατροί έκαναν επίσης γνωστό ότι «ο πρόεδρος Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραμένει νοσηλευόμενος σε μονάδα εντατικής θεραπείας», αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ. 

Η ενημέρωση για την υγεία του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας έρχεται μετά τη χθεσινή βραδινή επίσκεψη της κόρης του Μαρίνας για την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιστροφή στην πολιτική υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι πολύ δύσκολη, ωστόσο δεν δείχνει διατεθειμένος να τα παρατήσει. Σύμφωνα με τον προσωπικό γιατρό του, ο Μπερλουσκόνι ανταποκρίνεται καλά στις θεραπείες.

Στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού, από την πρώτη μέρα νοσηλείας, βρίσκεται η σύντροφός του Μάρτα Φασκίνα.

Η καρδιακή πάθηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι 

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είναι 85 ετών και ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, λόγω καρδιακής πάθησης και εξαιτίας κόπωσης που είχε παρουσιάσει, μετά από μόλυνση με Covid-19.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν πρωθυπουργός της Ιταλίας τρεις φορές μεταξύ 1994 και 2011. Είχε κατηγορηθεί ότι δωροδόκησε μάρτυρες για τα περίφημα πάρτι του, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά δόθηκαν ως αποζημίωση για την ζημιά στη φήμη των ατόμων που σχετίστηκαν με τα πάρτι του «Καβαλιέρε».

Πάντως, παρόλο που προσωρινά αποκλείστηκε από τα πολιτικά του καθήκοντα λόγω της καταδίκης για φορολογική απάτη, κατόρθωσε να κερδίσει μια θέση στη Γερουσία στις εκλογές του 2022, ενώ το κόμμα του Forza Italia διαδραματίζει σήμερα κομβικό ρόλο στον δεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας, υπό την ηγεσία της Τζόρτζια Μελόνι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM