Αεροδρόμιο του Λονδίνου καταργεί το όριο για τη μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές

Αεροδρόμιο του Λονδίνου καταργεί το όριο για τη μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Αεροδρόμιο του Λονδίνου επιτρέπει στους επιβάτες πλέον να μεταφέρουν υγρά στις χειραποσκευές τους, χωρίς όριο στο βάρος τους.

Ένα από τα αεροδρόμια του Λονδίνου, το London City Airport, κατήργησε τον κανονισμό που απαγόρευε τη μεταφορά υγρών άνω των 100ml στις χειραποσκευές καθώς και την απαίτηση για την αφαίρεση ηλεκτρονικών ειδών από τις χειραποσκευές.

Αυτό, συνέβη όχι γιατί οι διαχειριστές του αεροδρομίου συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο για μία ψευδή ανησυχία για την ασφάλεια, αλλά επειδή το αεροδρόμιο έχει πλέον νέα μηχανήματα, που παράγουν μια τρισδιάστατη εικόνα των αποσκευών αντί για μια 2D.

«Ήταν πανέμορφο, ένα πρωινό δώρο», είπε η Lynne Schey, που ταξίδευσε προς την Ίμπιζα. «Ζήτησα μια πλαστική σακούλα για να βάλω πράγματα μέσα, αλλά μου είπαν ότι δεν χρειάζεται».

Ο δημοσιογράφος του Guardian εξήγησε ότι πολλά αεροδρόμια στην Ευρώπη καταργούν το παλιό όριο για τα υγρά, όμως σε άλλα εξακολουθεί να ισχύει.

«Έχουμε 30% περισσότερους επιβάτες μέσα σε μία ώρα», είπε η Alison FitzGerald, COO του London City Airport. «Είναι πολύ λιγότερο αγχωτικό από την άποψη των επιβατών. Οι πληροφορίες που παρέχονται στον υπεύθυνο ασφαλείας είναι πολύ καλύτερες, επομένως ο εντοπισμός για τις απειλές έχει βελτιωθεί σημαντικά».

Η Βρετανία έχει ορίσει επί του παρόντος προθεσμία το 2024 για την εγκατάσταση νέων μηχανημάτων και συνεπώς την κατάργηση των παλαιών απαιτήσεων για τα υγρά. Προς την ίδια τακτική κατευθύνονται επίσης η Αυστραλία και η Ολλανδία.

Ωστόσο, προς το παρόν, οι διερχόμενοι επιβάτες θα πρέπει πάντα να παρακολουθούν τους κανονισμούς του κάθε αεροδρομίου.

Με πληροφορίες του Guardian/Goodnews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM