Ο Jeremy Scott αποχωρεί από τον οίκο Moschino

Ο Jeremy Scott αποχωρεί αποχωρεί από τον οίκο Moschino Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Μετά από μια δεκαετία δημιουργίας στον οίκο μόδας Moschino, ο Jeremy Scott αποχωρεί από τον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή.

«Αυτά τα τελευταία 10 χρόνια στον οίκο Moschino ήταν μια υπέροχη γιορτή δημιουργικότητας και φαντασίας. Είμαι τόσο περήφανος για την κληρονομιά που αφήνω πίσω μου», ανέφερε ο Scott σε δήλωσή του.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Massimo Ferretti για την τιμή. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους θαυμαστές μου σε όλο τον κόσμο που με τίμησαν για τις συλλογές μου και το όραμά μου, γιατί χωρίς εσάς τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά» πρόσθεσε.

Ο Jeremy Scott παρουσίασε την πρώτη του συλλογή για τον οίκο που ίδρυσε ο Franco Moschino κατά τη διάρκεια της σεζόν φθινόπωρο/χειμώνα 2014.

«Η αγκαλιά του Scott για την εμπορική κουλτούρα στο όνομα του Moschino ήταν φωτεινή, έξυπνη και με θράσος», έγραψε ο Tim Blanks στην κριτική του Vogue Runway για τη συλλογή, η οποία συνδυάζει λογότυπα McDonald's, στάμπες ακόμη και τον Μπομπ Σφουγγαράκη.

Οι σταρς του Jeremy Scott ου φόρεσαν Moschino

Η τάση του Scott να μπλέκει υψηλής και χαμηλής αισθητικής ιδέες και εικόνες βρήκε απήχηση σε πολλούς από τους πιο εμβληματικούς αστέρες της ποπ.

Όλοι, από τη Lady Gaga μέχρι την Cardi B και τη Lizzo, βρήκαν ένα οικείο «πνεύμα» στην σχεδόν ασεβή του άποψη για την κουλτούρα και τη μόδα. «Ποιος άλλος εκτός από τον Scott θα μπορούσε να ντύσει την Katy Perry κυριολεκτικά πολυέλαιο (και χάμπουργκερ για το after party) για να παρευρεθεί στο Met Gala με θέμα «Notes on Camp» το 2019;» σχολιάζει η βρετανική Vogue.

Σε 10 χρόνια, οι πασαρέλες του Scott για τον οίκο Moschino είχαν θέμα τη Barbie, τις χάρτινες κούκλες, το χαρτόνι ως μια προφανής κριτική της υπερκατανάλωσης, και τα χρήματα. Το show φθινόπωρο/χειμώνας 2019 «Price Is Right» θα μείνει στην ιστορία της πασαρέλας ως ένα από τα πιο αστεία shows που έγιναν ποτέ. 

Η ικανότητά του Jeremy Scott να αναμιγνύει τη «στιγμή» μέσα από το όραμα του Franco Moschino οδήγησε τον οίκο σε μία επιτυχημένη πορεία.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Massimo Ferretti, Πρόεδρος της Aeffe S.p.A, στην οποία ανήκει ο οίκος Moschino, ανέφερε πως «Είμαι τυχερός που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τη δημιουργική δύναμη, που ακούει στο όνομα Jeremy Scott.

»Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τα 10 χρόνια δέσμευσής του στην κληρονομιά του Franco Moschino και για την εισαγωγή ενός ξεχωριστού και χαρούμενου οράματος που θα είναι για πάντα μέρος της ιστορίας του οίκου».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Διεθνή / Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Το να θέτουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε προτεραιότητα σημαίνει επίσης να θέτουμε την ασφάλεια σε προτεραιότητα»
LIFO NEWSROOM
Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος «επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση»
LIFO NEWSROOM
«Εμπόλεμη ζώνη» το Πόρτλαντ λόγω ICE: Κάτοικοι κοιμούνται με αντιασφυξιογόνες μάσκες

Διεθνή / «Εμπόλεμη ζώνη» το Πόρτλαντ λόγω ICE: Κάτοικοι κοιμούνται με αντιασφυξιογόνες μάσκες

Στο Πόρτλαντ, κάτοικοι του Gray’s Landing βιώνουν καθημερινά συγκρούσεις με ομοσπονδιακούς πράκτορες και διαδηλωτές - Δακρυγόνα, Εθνοφρουρά και μέτρα προστασίας έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας
LIFO NEWSROOM
Ο Μαχμούντ Αμπάς χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα και καλεί σε μόνιμη πολιτική λύση

Διεθνή / Ο Μαχμούντ Αμπάς χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα και καλεί σε μόνιμη πολιτική λύση

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ και τους μεσολαβητές – Ζήτησε τερματισμό της κατοχής και δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους
LIFO NEWSROOM
Εκεχειρία στη Γάζα: Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους - Στις 12 οι υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους - Στις 12 οι υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα με ένα τολμηρό σχέδιο ανταλλαγής ομήρων και κρατουμένων - Ποιοι παραμένουν αιχμάλωτοι, τι προβλέπει η συμφωνία και ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν στην πορεία προς την ειρήνη
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της προεδρίας του: συμφωνία ειρήνης Ισραήλ–Χαμάς - Όμηροι, εκεχειρία και πολιτικές ισορροπίες καθορίζουν το αποτέλεσμα
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Διεθνή / Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης όρων όπως «μπιφτέκι», «μπριζόλα» και «λουκάνικο» για φυτικά προϊόντα - Κτηνοτρόφοι υπέρ, καταναλωτές και βιομηχανία τροφίμων κατά — Τι σημαίνει η απόφαση για την αγορά vegan τροφίμων στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM