Έξωση σε 83χρονη γιατί το σπίτι που μένει 62 χρόνια δεν είναι ενεργειακά βιώσιμο

Έξωση σε 83χρονη γιατί το σπίτι που μένει 62 χρόνια δεν είναι ενεργειακά βιώσιμο Facebook Twitter
Φωτ.: BBC
0

Σε μια 83χρονη γυναίκα στην Βρετανία ανακοινώθηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι στο οποίο ζει εδώ και 62 χρόνια, επειδή δεν είναι πλέον «ενεργειακά βιώσιμο».

Συγκεκριμένα η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σπιτιού της Άννι Μάρς στο Έντογουινστόου στην περιοχή του Νότινγχαμ, υποστηρίζει ότι οι μεταβαλλόμενοι κανόνες σχετικά με την ενεργειακή απόδοση των ενοικιαζόμενων ακινήτων σήμαινε ότι το σπίτι δεν ήταν πλέον βιώσιμο.

Η ηλικιωμένη Μαρς, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας, ενημερώθηκε ότι πρέπει να εκκενώσει το ακίνητο έως τις 14 Μαΐου. Το τοπικό συμβούλιο δήλωσε πάντως ότι θα υποστηρίξει οποιονδήποτε κινδυνεύει να μείνει άστεγος.

Από το 2020, τα ενοικιαζόμενα ακίνητα πρέπει να διαθέτουν Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης με ελάχιστη βαθμολογία Ε, με την κυβέρνηση να διαβουλεύεται για την περαιτέρω αύξηση του ελάχιστου ορίου μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Το φθινόπωρο του 2020, η βρετανική κυβέρνηση ξεκίνησε διαβούλευση σχετικά με την αυστηροποίηση των κανόνων, προτείνοντας την αύξηση της ελάχιστης βαθμολογίας του Πιστοποιητικού από E σε C. Εάν αυτή η πρόταση εγκριθεί, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από την 1η Απριλίου 2025 για τις νέες μισθώσεις και από την 1η Απριλίου 2028 για τις υφιστάμενες μισθώσεις.

Η εξελισσόμενη νομοθεσία έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα για την αναβάθμιση της μόνωσης στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων, τα οποία δεν πληρούν το ελάχιστο όριο.

Η Thorseby Estate, στην οποία ανήκει το σπίτι της 83χρονης, δήλωσε ότι οι εκτεταμένες εργασίες για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης είχαν ως αποτέλεσμα την αξιολόγηση με D για το εξοχικό σπίτι του 19ου αιώνα και ότι περαιτέρω βελτιώσεις ήταν «απλά μη οικονομικές».

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Λυπούμαστε βαθύτατα για την κατάσταση. Ωστόσο, οι πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία όσον αφορά τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης δεν μας επιτρέπουν πλέον να νοικιάζουμε σπίτια όπως αυτό».

Προτάθηκαν σπίτια στην 83χρονη αλλά αρνήθηκε λόγω του σκούτερ 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο του Νιούαρκ έδειξε στην κα Μαρς μια σειρά από ακίνητα, αλλά κανένα από αυτά δεν κρίθηκε κατάλληλο από την ίδια, καθώς δεν διέθεταν χώρο στάθμευσης εκτός δρόμου για το σκούτερ της. Είπε ότι αυτό ήταν σημαντικό για να μπορέσει να ασφαλίσει το όχημα.

Η 83χρονη δήλωσε «τρομοκρατημένη» από το ενδεχόμενο να χάσει το «δίκτυο υποστήριξής» της στο χωριό, αν έπρεπε να μετακομίσει σε άλλο ακίνητο.

«Η ζωή μου είναι εδώ, όλες οι ομάδες μου, οι φίλοι μου, πού πηγαίνω, τι κάνω», δήλωσε στο BBC. «Αν με στείλουν κάπου αλλού, δεν θα ξέρω το μέρος, οπότε θα απομονωθώ και αυτό είναι πολύ δύσκολο για ένα ηλικιωμένο άτομο προκειμένου να ζήσει. Αυτό είναι που σκοτώνει τους ηλικιωμένους ανθρώπους, φοβάμαι. Το συμβούλιο είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα αυτή τη στιγμή και είμαι στη λίστα προσφορών για πάνω από ένα χρόνο τώρα και φαίνεται ότι τα δίνουν μόνο σε άλλους ανθρώπους, αλλά όχι σε εμάς στο χωριό. Ήταν ένας εφιάλτης προσπαθώντας να τους κάνω να καταλάβουν ότι χρειάζομαι στάθμευση εκτός δρόμου», ανέφερε. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM