Η Ρωσία θα ψάξει για συντρίμμια του αμερικανικού drone που έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία θα ψάξει για υπολείμματα του αμερικανικού drone που έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου
0

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να ανακτήσει τα υπολείμματα του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) που συνετρίβη εχθές στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, το drone καταρρίφθηκε από τις ίδιες αφού κατέστη «μη πτητικό» όταν ένα ρωσικό αεροσκάφος έκοψε την προπέλα του μετά από σύγκρουση. Ωστόσο, η Μόσχα αρνείται ότι υπήρξε τέτοιο συμβάν. 

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα προσπαθούσε να βρει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

«Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να το βρούμε ή όχι, αλλά πρέπει να γίνει», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος. Παράλληλα, τόνισε ότι η παρουσία του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα αποτελεί «επιβεβαίωση» ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο.

«Οι Αμερικανοί λένε συνεχώς ότι δεν εμπλέκονται στις εχθροπραξίες [...] αυτή είναι άλλη μια επιβεβαίωση ότι συμμετέχουν άμεσα στον πόλεμο», εκτίμησε ο Πατρούσεφ.

Από την πλευρά του, ο ανώτερος αξιωματούχος της Ουάσινγκτον, Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αναζητούν επίσης το μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Ωστόσο, τόνισε ότι αν η Ρωσία τους προλάβει, «η ικανότητά τους να αξιοποιήσουν χρήσιμες πληροφορίες θα ελαχιστοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM