Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νέο επεισόδιο με νεκρούς ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νέο επεισόδιο με νεκρούς ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi/Αρχείο
0

Νέα ένοπλη συμπλοκή στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με νεκρούς και τραυματίες, σημειώθηκε χθες, Κυριακή.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι δύο στρατιώτες του σκοτώθηκαν και το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας δήλωσε ότι τρεις δικοί του ένστολοι είναι νεκροί μετά από ανταλλαγή πυρών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Υπενθυμίζεται πως Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συγκρούστηκαν για χρονικό διάστημα έξι εβδομάδων το 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από αρμενικά μέσα, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν πυροβόλησε εναντίον αρμενικού οχήματος, που κινούνταν μέσω του εδάφους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζει ότι οι Αζέροι έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού, πυρομαχικών και προσωπικού στο Καραμπάχ (όπου βρίσκονται ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις) κατά μήκος του δρόμου Khankendi (Stepanakert)-Khalfali-Turshsu. Οι ιθύνοντες του Αζερμπαϊτζάν λένε ότι προσπάθησαν να σταματήσουν και να ελέγξουν τα αυτοκίνητα, αλλά η αρμενική πλευρά άνοιξε πυρ.

Το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών, με τη σειρά του, αναφέρει ότι μια ομάδα σαμποτέρ του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε σε σημείο που βρίσκονταν τέσσερις αστυνομικοί από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την αρμενική πλευρά, δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκτός από έγγραφα και υπηρεσιακά όπλα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Καραμπάχ, επίσης, επιμένει ότι επρόκειτο για μια ομάδα δολιοφθοράς του Αζερμπαϊτζάν που πυροβόλησε κατά του αστυνομικού οχήματός της, το οποίο βρισκόταν εν υπηρεσία, με θύματα υπαλλήλους του τμήματος διαβατηρίων και βίζας.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα με φόντο μια νέα όξυνση της σύγκρουσης στο Καραμπάχ, όπου σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής ομάδας εμπειρογνωμόνων Crisis Group ενδέχεται να προκληθεί νέα πολεμική σύγκρουση

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διεθνή / Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η βρετανικής προέλευσης βόμβα με βάρος 250 κιλά, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης, δεν ήταν εφικτό να μετακινηθεί και έπρεπε να εξουδετερωθεί επιτόπου
LIFO NEWSROOM
Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Διεθνή / Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Η Zara έχει ήδη αφαιρέσει τις διαφημίσεις και δήλωσε ότι και τα δύο μοντέλα διέθεταν ιατρικές βεβαιώσεις που αποδείκνυαν ότι ήταν καλά στην υγεία τους όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες
LIFO NEWSROOM
Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Διεθνή / Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Το περισσότερο νερό αντλείται από πηγάδια με υφάλμυρο νερό που έχει μολυνθεί περαιτέρω από λύματα και χημικά που στάζουν από τα ερείπια, εξαπλώνοντας τη διάρροια και την ηπατίτιδα.
LIFO NEWSROOM
Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Διεθνή / Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Ο πατέρας του δήλωσε πως ο γιος του ήταν «φανατικός» οπαδός του συγκροτήματος και πως ολόκληρη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη από τον θάνατό του
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Διεθνή / Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Μεταξύ των συστάσεων της Ελλάδας ήταν «να αντιμετωπιστεί η διάκριση και η βία κατά των γυναικών και των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ και τη διασφάλιση της προστασίας των μειονοτήτων»
LIFO NEWSROOM