Βλαντιμίρ Πούτιν: Η Ρωσία πρέπει να λάβει υπόψη της τις πυρηνικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ

Βλαντιμίρ Πούτιν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Μόσχα δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να λάβει υπόψη της τις πυρηνικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.  

«Στις σημερινές συνθήκες, όταν όλες οι κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δηλώσει πως ο βασικός τους στόχος είναι να προκαλέσουν τη στρατηγική ήττα μας, ούτως ώστε ο λαός μας να υποφέρει- όπως λένε- πώς μπορούμε να αγνοήσουμε τις πυρηνικές τους δυνατότητες υπό αυτές τις συνθήκες;», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya1, σύμφωνα με το TASS.

Η Δύση, υποστήριξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, θέλει να διαλύσει τη Ρωσία. «Έχουν έναν στόχο: να διαλύσουν την πρώην Σοβιετική Ένωση και το θεμελιώδες τμήμα της, τη Ρωσική Ομοσπονδία», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε πως η Δύση είναι έμμεσος συνεργός στα «εγκλήματα» που διαπράττει η Ουκρανία. «Στέλνουν όπλα δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. Αυτό συνιστά πραγματικά συμμετοχή», δήλωσε. «Αυτό σημαίνει ότι συμμετέχουν, αν και εμμέσως, στα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Κίεβο: Οι ουκρανικές δυνάμεις θα είναι έτοιμες για αντεπίθεση μέσα στην άνοιξη 

Οι ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου θα είναι έτοιμες για αντεπίθεση εναντίον των Ρώσων μέσα στην άνοιξη, υποστήριξε ο Βαντίμ Σκιμπίτσκι, υπαρχηγό της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας

Η χρονική στιγμή που θα ξεκινήσει η αντεπίθεση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κυρίως από τις παραδόσεις όπλων από τη Δύση, επεσήμανε ο ίδιος. Στόχος του Κιέβου παραμένει η απελευθέρωση όλων των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία, το 2024, υπογράμμισε ο Σκιμπίτσκι. 

«Θα σταματήσουμε μόνο όταν πάρουμε ολόκληρη τη χώρα μας πίσω, με βάση τα (διεθνώς αναγνωρισμένα) σύνορα του 1991. Αυτό είναι το μήνυμά μας προς τη Ρωσία και προς τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης του γερμανικού ομίλου Funke, για τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

«Προσπαθούμε να βάλουμε σφήνα στο ρωσικό μέτωπο στον νότο, μεταξύ της Κριμαίας και της ρωσικής ενδοχώρας. Είναι πιθανό να καταστρέψουμε αποθήκες όπλων ή στρατιωτικό εξοπλισμό στο ρωσικό έδαφος, για παράδειγμα γύρω από την πόλη Μπέλγκοροντ, από όπου εξαπολύονται επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας», ανέφερε ακόμη. 

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ/ dpa


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM