LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

La Republicca: Οι καταθέσεις του Τζόρτζι οδήγησαν στις συλλήψεις Ταραμπέλα- Κοτσολίνο για το Qatargate

La Republicca: Οι καταθέσεις του Τζόρτζι οδήγησαν στις συλλήψεις Ταραμπέλα- Κοτσολίνο για το Qatargate Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στις συλλήψεις των ευρωβουλευτών Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο, σε σχέση με το σκάνδαλο Qatargate, επικεντρώνονται δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, τα οποία αναφέρουν πως πρόκειται για αποτέλεσμα των όσων έχει καταθέσει ο Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η ιταλική La Republicca γράφει, ειδικότερα, πως ο σύντροφος της Εύας Καϊλή είπε στις βελγικές Αρχές περί επαφών του Κοτσολίνο με τον πρέσβη του Μαρόκου στην Πολωνία, μετά από μεσολάβηση του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.

Επικαλούμενη την εισαγγελία του Βελγίου, η εφημερίδα ανέφερε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως από τις υποκλοπές συνομιλιών προκύπτει συμφωνία μεταξύ Παντσέρι και Τζόρτζι για να τοποθετήσουν «Κοτσολίνο και Καϊλή στην ειδική επιτροπή Pegasus». Σκοπός τους, κατά την ίδια πηγή, ήταν η υπεράσπιση των μαροκινών συμφερόντων.

Ο Μαροκινός πρέσβης φέρεται να δωροδόκησε απευθείας τους Παντσέρι, Τζόρτζι και Κοτσολίνο. Λίγο αργότερα, ο ευρωβουλευτής «συζήτησε τη γραμμή που θα ακολουθηθεί στη μικτή επιτροπή ΕΕ-Μαρόκου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ενώ ο Τζόρτζι ζήτησε από τον Παντσέρι «μια δήλωση για το Μαρόκο» που θα έκανε ο ευρωβουλευτής. 

Οι συλλήψεις Ταραμπέλα και Κοτσολίνο

Πρώτος συνελήφθη ο Μαρκ Ταραμπέλα, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο Αντρέα Κοτσολίνο σε κλινική στη Νάπολη, όπου βρισκόταν για να υποβληθεί σε εξετάσεις. 

Έγιναν έφοδοι στα σπίτια τους, ενώ οι Αρχές προχώρησαν και στη σφράγιση των γραφείων τους στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όπως φαίνεται και από σχετική εικόνα που δημοσιεύεται στα social media.

Ακόμα, έρευνες έγιναν σε τραπεζική θυρίδα του Ταραμπέλα στη Λιέγη, στο σπίτι του και στο δημαρχείο Ανθινσών- κοινότητα κοντά στη Λιέγη της οποίας ήταν δήμαρχος ο ευρωβουλευτής. 

Στο ένταλμα σύλληψη για τον Κοτσολίνο, αναφέρεται, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa πως «από τα αποδεικτικά στοιχεία που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας τους, ο Κοτσολίνο, μαζί με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι και τον Αντόνιο Παντσέρι, φαίνεται να έλαβε απευθείας χρήματα από τον κύριο Ατμούν, τον πρέσβη του Μαρόκου στην Πολωνία».

Να υπενθυμιστεί πως το Ευρωκοινοβούλιο είχε προχωρήσει στην άρση ασυλίας και των δύο ευρωβουλευτών προ ολίγου διαστήματος. 

 
Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM