ΠΟΥ: Περίπου 1,4 εκατ. παιδιά εκτεθειμένα μετά τον φονικό σεισμό σε Τουρκία- Συρία

ΠΟΥ: Περίπου 1,4 εκατ. παιδιά εκτεθειμένα μετά τον φονικό σεισμό σε Τουρκία- Συρία Facebook Twitter
0

Σχεδόν 1,4 εκατ. παιδιά είναι πιθανό να είναι εκτεθειμένα σε Συρία και Τουρκία λόγω του φονικού σεισμού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.  

Η υπεύθυνη για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων Άντελαϊντ Μάρσανγκ ανακοίνωσε πως ο οργανισμός στέλνει προμήθειες έκτακτης ανάγκης, περιλαμβανομένων ιατρικών κιτ για χειρουργικές επεμβάσεις και την αντιμετώπιση τραυμάτων.

Όπως είπε η ίδια περίπου 23 εκατομμύρια άνθρωποι, περιλαμβανομένων 1,4 εκατ. παιδιών, είναι πιθανό να είναι εκτεθειμένοι στις δύο χώρες μετά το σεισμό και τους μετασεισμούς, που μετέτρεψαν χιλιάδες κτίρια σε ερείπια.

Παράλληλα, τόνισε πως πρόκειται για μια κρίση επιπλέον των πολλαπλών κρίσεων στην πληγείσα περιοχή που τα τελευταία χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με τον εμφύλιο πόλεμο και το ξέσπασμα της χολέρας.  

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους έκανε λόγο για μια κούρσα με το χρόνο.  

«Κάθε λεπτό, κάθε ώρα που περνά, οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες μειώνεται» είπε ενώ δήλωσε πως ο ΠΟΥ ανησυχεί ιδιαίτερα για περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, στις οποίες δεν υπάρχουν πληροφορίες μετά το φονικό σεισμό της Δευτέρας και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν.  

«Η καταγραφή των ζημιών είναι ένας τρόπος για να κατανοήσουμε πού πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας», υπογράμμισε.

Unicef: Ίσως χιλιάδες παιδιά νεκρά από το σεισμό 

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Unicef Τζέιμς Έλντερ εξέφρασε φόβους πως ο αριθμός των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση των κτιρίων σε Συρία και Τουρκία λόγω του σεισμού, ίσως ανέρχεται σε χιλιάδες. 

«Οι σεισμοί που έπληξαν τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία νωρίς χθες ίσως έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες παιδιά» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβή απολογισμό των νεκρών παιδιών.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM
Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Διεθνή / Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή ανακατευθύνθηκαν μετά τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Ποια είναι τα δικαιώματα αποζημίωσης, τι προβλέπεται για την ασφαλιστική κάλυψη και πώς οργανώνονται οι πτήσεις επαναπατρισμού
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Διεθνή / Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Περίπου 8 χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για την εικονική απασχόληση της συζύγου του που οδήγησαν στην καταδίκη του για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος - Το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει
LIFO NEWSROOM