Ανοιχτός διαγωνισμός για 59 αναψυκτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Ανοιχτός διαγωνισμός για 59 αναψυκτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Τη διακήρυξη για τη διενέργεια δημόσιου ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την επιλογή μισθωτών, σε 59 αναψυκτήρια και εστιατόρια, σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, δημοσίευσε ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ).

Με τη θετική έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας, που σε αυτή την έκταση επιχειρείται για πρώτη φορά από συστάσεως του π.ΤΑΠ, ο αριθμός των αναψυκτηρίων, ανέρχεται συνολικά σε 75.

Παράλληλα, με τον διαγωνισμό προβλέπεται να εγκατασταθούν 38 αυτόματοι πωλητές νερού–αναψυκτικών, στους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, αλλά και σε κάποιους χώρους, που δεν διαθέτουν αναψυκτήριο.

«Η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της οικονομίας των εμπειριών. Τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και σε μείζονες αρχαιολογικούς χώρους, δεν υπήρχε διαθέσιμο ούτε νερό. Το ΥΠΠΟΑ και ο ΟΔΑΠ δούλεψαν μεθοδικά και συστηματικά, ώστε ο Οργανισμός να αξιοποιήσει την αναπτυξιακή του δυναμική, εφαρμόζοντας σύγχρονο τρόπο λειτουργίας και βελτιώνοντας συνεχώς το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών του, προς τους επισκέπτες. Ταυτόχρονα, στόχος μας είναι η προβολή και η αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας με την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε περιοχής, αποτελώντας ένα σημαντικό αναπτυξιακό πόρο για τις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Η Πρόεδρος του ΟΔΑΠ Νικολέττα Διβάρη-Βαλάκου δήλωσε ότι «είναι βέβαιο ότι ο Ανοικτός Πλειοδοτικός Διαγωνισμός για τα αναψυκτήρια του ΟΔΑΠ, αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα και πολυπλοκότερα εγχειρήματα του Οργανισμού. Στόχος του ΟΔΑΠ είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με την προσέλκυση αξιόλογων οικονομικών φορέων, που θέλουν να επενδύσουν στην ευπρόσωπη και ομαλή λειτουργία των αναψυκτηρίων, για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση   των επισκεπτών των Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Μουσείων της χώρας. Ταυτόχρονα, ενδιαφέρει η παρουσίαση και η προβολή των τοπικών γεύσεων κάθε περιοχής, σημαντικό τμήμα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αλλά και η αύξηση των εσόδων του Οργανισμού».

Το Β’ Πρόγραμμα Αξιοποίησης Αναψυκτηρίων εγκρίθηκε από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του ΚΑΣ.

Η εκμίσθωση από αναδόχους αποσκοπεί στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των αναψυκτηρίων και εστιατορίων, καθώς και της βέλτιστης εξυπηρέτησης των επισκεπτών των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της προβολής τους και την αύξηση της επισκεψιμότητάς τους.

Ο Διαγωνισμός για την εκμίσθωση των 59 αναψυκτηρίων υποδιαιρείται γεωγραφικά σε τρεις ομάδες. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι έξι έτη, με δυνατότητα παράτασης για χρονικό διάστημα κατά ανώτατο όριο έξι επιπλέον ετών. Ως κριτήριο ανάθεσης ορίζεται αποκλειστικά η τιμή και, συγκεκριμένα, η υψηλότερη ετήσια τιμή του προσφερόμενου μισθώματος συνολικά ανά ομάδα.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM