Επίθεση στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν με έναν νεκρό ειδικό φρουρό

Επίθεση στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν με έναν νεκρό αστυνομικό Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του σε επίθεση στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν.

Ένας ειδικός φρουρός σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν από έναν άνδρα με τουφέκι, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν.

Ο επιτιθέμενος διέρρηξε το φυλάκιο της πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στην Τεχεράνη και σκότωσε τον επικεφαλής της ασφάλειας. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης δύο φρουροί, ανέφερε το υπουργείο του Αζερμπαϊτζάν. Έχει ξεκινήσει έρευνα.

Ο πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγιεφ χαρακτήρισε την επίθεση στην πρεσβεία της χώρας του «τρομοκρατική ενέργεια» και απαίτησε ταχεία έρευνα. «Απαιτούμε να διερευνηθεί αυτή η τρομοκρατική πράξη και να τιμωρηθεί ο τρομοκράτης», ανέφερε ο Αλίγιεφ σε δήλωσή του. Πρόσθεσε ότι η επίθεση εναντίον μιας διπλωματικής αποστολής είναι απαράδεκτη.

Το αρμόδιο υπουργείο του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε επίσης τις αρχές στην Τεχεράνη ότι αγνοούν επί μακρόν τις εκκλήσεις του Μπακού να ενισχύσει την ασφάλεια στην πρεσβεία του. «Δυστυχώς, η τελευταία αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια καταδεικνύει τις σοβαρές συνέπειες της αποτυχίας να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στις συνεχείς εκκλήσεις μας στο θέμα αυτό», ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανάνι «καταδίκασε έντονα» την επίθεση, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, λέγοντας ότι το θέμα βρίσκεται υπό διερεύνηση. Η αστυνομία της Τεχεράνης δήλωσε ότι έχει συλλάβει έναν ύποπτο και ερευνά το κίνητρο του δράστη.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για πολιτικά κίνητρα 

Δεν υπήρχαν ενδείξεις από δηλώσεις Ιρανών αξιωματούχων ότι η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα. Ο ύποπτος πιθανόν να ωθήθηκε από «προσωπικά ζητήματα», μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο τον αρχηγό της αστυνομίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Mizan του ιρανικού δικαστικού σώματος επικαλέστηκε τον Ιρανό εισαγγελέα Mohammad Shahriari λέγοντας ότι η σύζυγος του δράστη είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο μετά από μια επίσκεψη στην πρεσβεία. Ο Shahriari πρόσθεσε ότι ο άνδρας πίστευε ότι η σύζυγός του βρισκόταν ακόμη στην πρεσβεία την ώρα της επίθεσης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM