Μόσχα: «Επικίνδυνη απόφαση» η αποστολή γερμανικών αρμάτων Leopard στην Ουκρανία

Μόσχα: «Επικίνδυνη απόφαση» η αποστολή γερμανικών αρμάτων Leopard στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να εγκρίνει την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη» και οδηγεί τη σύγκρουση «σε ένα νέο επίπεδο αντιπαράθεσης», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στη Γερμανία, Σεργκέι Νετσάεφ.

«Αυτή η εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση φέρνει τη σύγκρουση σε ένα νέο επίπεδο αντιπαράθεσης και έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για την απροθυμία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να εμπλακεί σε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Νετσάεφ. 

«Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά. Για άλλη μια φορά, βλέπουμε ότι, όπως ακριβώς και οι στενοί εταίροι της, η Γερμανία δεν ενδιαφέρεται για μια διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση. Στοχεύει στη μόνιμη κλιμάκωσή και την απεριόριστη παροχή στο καθεστώς του Κιέβου με όλο και περισσότερα θανατηφόρα όπλα. Οι "κόκκινες γραμμές" ανήκουν στο παρελθόν», πρόσθεσε. 

Στη συνέχεια ο Νετσάεφ αναφέρθηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία «έχει ξεχάσει τον δύσκολο δρόμο της μεταπολεμικής συμφιλίωσης μεταξύ Ρώσων και Γερμανών»

«Τα άρματα μάχης με τον γερμανικό σταυρό θα σταλούν και πάλι στο "ανατολικό μέτωπο", γεγονός που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στον θάνατο όχι μόνο των Ρώσων στρατιωτών, αλλά και του άμαχου πληθυσμού», πρόσθεσε. 

Ο Νετσάεφ δήλωσε ότι η απόφαση του Βερολίνου λαμβάνεται καθώς γιορτάζεται η 80ή επέτειος από το τέλος της πολιορκίας του Λένινγκραντ. Η απόφαση «καταστρέφει κάθε εναπομείνασα αμοιβαία εμπιστοσύνη, προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στις ρωσογερμανικές σχέσεις που βρίσκονται ήδη σε οικτρή κατάσταση και θέτει εν αμφιβόλω τη δυνατότητα εξομάλυνσής τους στο εγγύς μέλλον», εκτίμησε ο διπλωμάτης. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM