Qatargate: Γιατί αποφασίστηκε η παραμονή της Εύας Καϊλή στη φυλακή- Τι είπε στην ακρόαση

Qatargate: Γιατί αποφασίστηκε η παραμονή της Εύας Καϊλή στη φυλακή- Τι είπε στην ακρόαση Facebook Twitter
0

Η Εύα Καϊλή θα μείνει για τουλάχιστον άλλον ένα μήνα στη φυλακή- κατηγορούμενη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο του Qatargate- μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε εκ νέου την Πέμπτη. 

Η ευρωβουλευτής έχει το δικαίωμα να κάνει έφεση, αλλά ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση. Έτσι, η κ. Καϊλή θα παρουσιαστεί ξανά στο προδικαστικό συμβούλιο σε έναν μήνα, όταν θα εξεταστεί εκ νέου το αν θα παραμείνει στη φυλακή. 

Τι είπε στην ακρόαση η Εύα Καϊλή 

Η διαδικασία στο προδικαστικό συμβούλιο κράτησε περίπου μία ώρα. Η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε με χειροπέδες στα χέρια- οι οποίες της αφαιρέθηκαν όσο κράτησε η διαδικασία- ενώ ήταν καταπονημένη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. 

Η ευρωβουλευτής μίλησε στα ελληνικά, για περίπου 10 λεπτά, με τη βοήθεια διερμηνέα, αφού πρώτα είχαν τοποθετηθεί οι δύο δικηγόροι της. Η κ. Καϊλή επέμεινε στην αθωότητά της, είπε ότι δεν είχε καμία σχέση με τις δραστηριότητες τους συντρόφου της, τις οποίες είπε ότι πληρώνει η ίδια, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ. 

Μίλησε όμως και για την 23 μηνών κόρη της και 2-3 φορές έβαλε τα κλάματα, αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού. Η ευρωβουλευτής φέρεται να ζήτησε από τους δικαστικούς λειτουργούς να έχει μαζί της το παιδί, είτε μέσα είτε έξω από τη φυλακή. Αυτή τη στιγμή, η κ. Καϊλή έχει δικαίωμα να βλέπει την κόρη της δύο φορές τον μήνα. 

Γιατί αποφασίστηκε να παραμείνει στη φυλακή 

Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας εισηγήθηκαν να μην αφεθεί ελεύθερη η Εύα Καϊλή, επισημαίνοντας ότι συντρέχουν όλοι οι λόγοι για να παραταθεί η προφυλάκισή της. 

Ειδικότερα ο ανακριτής επεσήμανε πως η ευρωβουλευτής θεωρείται ύποπτη φυγής, επειδή είναι Ελληνίδα και θα μπορούσε ενδεχομένως να φύγει από τη χώρα. Ακόμη, σύμφωνα με τις πληροφορίες τουη ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η κ. Καϊλή θεωρείται ύποπτη για συνέργεια με τρίτα πρόσωπα, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να αποκρύψουν ή να καταστρέψουν στοιχεία, όπως και ότι είναι ύποπτη για αλλοίωση στοιχείων της δικογραφίας. 

Δημητρακόπουλος: Μετά την κατάθεση Παντσέρι τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά 

Μάλιστα, ακόμη και η απόφαση του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι να συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές, δίνοντας πληροφορίες με αντάλλαγμα μειωμένη ποινή, έπαιξε ρόλο. Οι μυστικές ακροάσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη. 

Εξάλλου, σε αυτό αναφέρθηκε και ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Βασικά, μας είπαν ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι και μετά τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά, διότι υπάρχει κίνδυνος αν αφεθεί ελεύθερη τώρα η κ. Καϊλή να έχει κάποια επικοινωνία με τον κ. Παντσέρι ή τους ανθρώπους του», δήλωσε στον Alpha ο δικηγόρος και επανέλαβε πως η ευρωβουλευτής δεν μιλούσε ποτέ με τον Παντσέρι.

Γιατί δεν ασκεί έφεση η Εύα Καϊλή 

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή αποφάσισαν να μην ασκηθεί έφεση στην απόφαση για παράταση της προφυλάκισής της. 

«Αν έρθει το Εφετείο και επικυρώσει την απορριπτική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, μετά στενεύουν τα περιθώρια αισιοδοξίας εάν επανέλθουμε με τρίτο αίτημα για αποφυλάκιση, γιατί θα υπάρχει μια απόφαση ανώτερου δικαστηρίου», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, εξηγώντας αυτή την κίνηση. 

«Θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη κατά σειρά ακρόαση μετά από ένα μήνα και εκεί πιστεύω ότι τα πράγματα μπορεί να είναι καλύτερα», συμπλήρωσε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή. 

Στις δηλώσεις του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επανέλαβε τις καταγγελίες του περί «βασανιστηρίων» σε βάρος της Εύας Καϊλή. Μάλιστα έκανε λόγο για «συνθήκες “Εξπρές του μεσονυχτίου”». 

«Στις 11 Ιανουαρίου, μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην αστυνομία, ενώ θα έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές, με εντολή του ανακριτή διατάχθηκε να μείνει όλο το βράδυ στο κελί της αστυνομίας», δήλωσε και συμπλήρωσε πως πήραν το παλτό της ευρωβουλευτού και όταν εκείνη ζήτησε μια κουβέρτα επειδή κρύωνε, δεν της την έδωσαν. 

Επίσης, ο δικηγόρος δήλωσε ότι αφού επέστρεψε στις φυλακές η Εύα Καϊλή και τον ενημέρωσε σχετικά, «κόπηκε η γραμμή, προφανής επειδή παρακολουθούσαν και σταμάτησε η επικοινωνία μας για πάνω από 24 ώρες». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM