Νέα στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας και Λευκορωσίας- Φόβοι Κιέβου για επίθεση στα εδάφη της

Russia-Belarus begin joint military exercises, sparking fear in Kyiv of new offensive in Ukraine Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/BELARUSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT
0

Αρχίζουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας και Λευκορωσίας σήμερα, Δευτέρα, γεγονός που εγείρει φόρους στο Κίεβο και τη Δύση πως η Μόσχα μπορεί να πείσει τον σύμμαχό της για επίθεση στην Ουκρανία

Οι δύο σύμμαχοι θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις της πολεμικής αεροπορίας έως την 1η Φεβρουαρίου, χρησιμοποιώντας όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια της Λευκορωσίας και άρχισαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή μιας «υποδιεύθυνσης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.

Το Μινσκ διατείνεται πως οι ασκήσεις έχουν αμυντικό χαρακτήρα και δεν υποδηλώνουν ότι εισέρχεται στον πόλεμο. 

«Διατηρούμε αυτοσυγκράτηση και υπομονή, κρατώντας το μπαρούτι μας στεγνό» δήλωσε ο Pavel Muraveyko, πρώτος αναπληρωτής υφυπουργός του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας.

Ο ίδιος σημείωσε πως η κατάσταση στα βόρεια σύνορα της χώρας «δεν είναι πολύ ήρεμη» και η Ουκρανία «προκαλεί» τη Λευκορωσία. «Είμαστε έτοιμοι για κάθε προκλητική κίνηση από πλευράς Ουκρανίας».

Η Ρωσία αρνείται πως ασκεί πιέσεις στη σύμμαχό της να λάβει πιο ενεργό ρόλο στην πολεμική σύγκρουση, αλλά η Ουκρανία προειδοποιεί συνεχώς για επιθέσεις από το Μινσκ.

Από την έναρξη του πολέμου, η Λευκορωσία έχει διεξάγει σειρά ασκήσεων - είτε κατά μόνας είτε από κοινού με τη Ρωσία. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM