Ουκρανία: «Σφοδρές μάχες μαίνονται στο Σολεντάρ», λέει το Κίεβο

Ουκρανία: «Σφοδρές μάχες μαίνονται στο Σολεντάρ», λέει το Κίεβο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Διάφορες μονάδες του ουκρανικού στρατού επέμειναν πριν μερικές ώρες ότι η μάχες στην ανατολική ουκρανική πόλη του Σολεντάρ συνεχίζεται, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς περί κατάληψης από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι τοπικές μάχες συνεχίζονται στην πόλη», ανέφερε η 46η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στο Telegram την Παρασκευή. «Τα ορκ [Ρώσοι] πιέζουν από τα περίχωρα προς το κέντρο», πρόσθεσε το στρατιωτικό σώμα, σύμφωνα με το CNN.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας δημοσίευσε την Παρασκευή ένα βίντεο από έναν στρατιώτη που φέρεται να συμμετείχε στη μάχη για το Σολεντάρ, υποστηρίζοντας ότι οι «σφοδρές μάχες» στην πόλη εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη.

«Αυτή τη στιγμή οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται. Σήμερα είναι Παρασκευή. Τι ώρα είναι; 14:13. Βρισκόμαστε ακριβώς στο κέντρο του Σολεντάρ, εδώ ρίξτε μια ματιά», λέει στο βίντεο ο άνδρας.

Νωρίτερα, η Ρωσία ανακοίνωσε πως έχει τον πλήρη έλεγχο του Σολεντάρ κάνοντας λόγο για ένα «σημαντικό» βήμα. Η νίκη αυτή, εάν ισχύει, θα δώσει στις ρωσικές δυνάμεις τη δυνατότητα να αποκόψουν τις ουκρανικές οδούς ανεφοδιασμού στην κοντινή μεγαλύτερη πόλη Μπαχμούτ όπου εδώ και μήνες μαίνονται σφοδρές μάχες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM
Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Διεθνή / Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή ανακατευθύνθηκαν μετά τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Ποια είναι τα δικαιώματα αποζημίωσης, τι προβλέπεται για την ασφαλιστική κάλυψη και πώς οργανώνονται οι πτήσεις επαναπατρισμού
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Διεθνή / Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Περίπου 8 χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για την εικονική απασχόληση της συζύγου του που οδήγησαν στην καταδίκη του για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος - Το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει
LIFO NEWSROOM