Το αθηναϊκό ντέρμπι επιστρέφει: ΑΕΚ και Παναθηναϊκός σήμερα στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 21 χρόνια

Το αθηναϊκό ντέρμπι επιστρέφει: ΑΕΚ και Παναθηναϊκός σήμερα στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 21 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σχεδόν 21 χρόνια, από τις 14 Σεπτεμβρίου 2002, έχουν να αγωνιστούν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το αθηναϊκό ντέρμπι  επιστρέφει εκεί απόψε (19:30), με την 71η συνάντηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο την ΑΕΚ.

Την τελευταία φορά, όπως αναφέρει σε σχετική της  ανάλυση η ιστοσελίδα της Super League, που οι δύο τους αγωνίστηκαν στη  Νέα Φιλαδέλφεια,  η ΑΕΚ είχε επικρατήσει 1-0 χάρη στο γκολ του Ίλια Ίβιτς. Προπονητής στην ΑΕΚ ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και στον Παναθηναϊκό ο Φερνάντο Σάντος, σε ένα  από τα -μόλις τέσσερα- παιχνίδια πρωταθλήματος που κάθισε στον πάγκο των «Πράσινων».

 Η ΑΕΚ  είναι χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό εντός και εκτός έδρας, πανηγυρίζοντας τελευταία φορά στις 5 Δεκεμβρίου 2021 με 1-0 (2’ Σιμάνσκι).

Είναι η μοναδική  νίκη στα επτά τελευταία εντός έδρας της με τον Παναθηναϊκό, ενώ στα τελευταίες 10 συναντήσεις τους με την ΑΕΚ γηπεδούχο, έχει 4 νίκες, γνώρισε 2 ήττες, ενώ 4 ματς ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία.

Στις 70 συνολικά  συναντήσεις τους  η ΑΕΚ μετράει 29 νίκες, ο Παναθηναϊκός 23, 18 παιχνίδια τελείωσαν με ισοπαλία με τα γκολ να είναι 82-74.
 
Το δημοφιλέστερο αποτέλεσμα σε αυτές τις 70 αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ είναι η νίκη των γηπεδούχων με 1-0 με 11 εμφανίσεις, ενώ ακολουθεί η νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0 με 10 παρουσίες.

Στην τρίτη θέση και δημοφιλέστερο σκορ ισοπαλίας των δύο ομάδων είναι το 1-1 (8 παρουσίες), ενώ ακριβώς μετά είναι τα 7 ντέρμπι που δεν έχει σημειωθεί γκολ.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου με 4 γκολ είναι ο κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ σε αναμετρήσεις ΑΕΚ - Παναθηναϊκός, ενώ τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ έχουν σημειώσει  ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο Χάρης Γραμμός. Από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ακόμα, ο Σέρχιο Αραούχο έχει τρία γκολ σε εντός έδρας ντέρμπι.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Αθλητισμός / Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Η κίνηση αυτή ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία το Μιλγουόκι βρίσκεται σε εμφανή αγωνιστική κρίση, έχοντας χάσει οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια
LIFO NEWSROOM
Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Αθλητισμός / Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Κόβεντρι παρέμεινε φανερά συγκινημένη μέχρι το τέλος, υπογραμμίζοντας ότι η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί «το σημείο όπου ξεκινά κάθε φορά το ταξίδι της ειρήνης και της ενότητας»
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητισμός / Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα "τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο"»
LIFO NEWSROOM
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΓΚΑΙΔΑΤΖΗΣ ΞΕΣΠΑ

Αθλητισμός / Πέτρος Γκαϊδατζής: Ξεσπά ο Έλληνας Ολυμπιονίκης - «Πήρα χάλκινο και είμαι σίγουρος ότι δεν με έχεις ξανακούσει»

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο μόνος τρόπος για να αναδειχθούν οι αθλητές και να τους γνωρίσει ο κόσμος είναι να ανεβάζουν οι ίδιοι περιεχόμενο στα social
LIFO NEWSROOM