Ζαχάροβα σε ΗΠΑ: Μην στείλετε Patriot στην Ουκρανία - Θα αυξηθεί ο κίνδυνος «άμεσης εμπλοκής σας»

Ζαχάροβα σε ΗΠΑ: Μην στείλετε Patriot στην Ουκρανία - Θα αυξηθεί ο κίνδυνος άμεσης εμπλοκής σας στη σύγκρουση Facebook Twitter
Σύστημα αεράμυνας Patriot - Φωτ.: Getty Images.
0

Η πιθανή αποστολή αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία θα αυξήσει τον κίνδυνο άμεσης εμπλοκής του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγκρουση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Στις 13 Δεκεμβρίου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προμηθεύσουν την Ουκρανία με μια συστοιχία πυραύλων αεράμυνας Patriot. Νωρίτερα, πολλοί εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο εξωτερικό, αμφισβήτησαν τον ορθολογισμό ενός τέτοιου βήματος, το οποίο θα οδηγούσε σε κλιμάκωση της σύγκρουσης και θα αύξανε τον κίνδυνο άμεσης εμπλοκής του αμερικανικού στρατού στη σύγκρουση», δήλωσε η αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, «η Ουάσινγκτον συνεχίζει να πιέζει πολύ έντονα άλλες χώρες του ΝΑΤΟ απαιτώντας από αυτές μια πιο ουσιαστική συμβολή στη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας».

«Στις 30 Νοεμβρίου, στο Βουκουρέστι, σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε ότι ο όγκος της στρατιωτικής βοήθειας προς το καθεστώς του Κιέβου από τους συμμάχους και τους εταίρους του ΝΑΤΟ ξεπέρασε τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 10 μηνών», είπε.

«Θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι όλα τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία από τη Δύση αποτελούν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και είτε θα εξαλειφθούν είτε θα πιαστούν, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει η χώρα μας», δήλωσε ο διπλωμάτης.

Νωρίτερα, το CNN, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές στην κυβέρνηση Μπάιντεν, μετέδωσε ότι η Ουάσινγκτον ολοκληρώνει τα σχέδια για την αποστολή συστημάτων Patriot στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό κανάλι, η παράδοσή τους μπορεί να ανακοινωθεί μέσα σε αυτή την εβδομάδα. 

Με πληροφορίες από TASS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM