Κουρδικά χτυπήματα με ρουκέτες στην Τουρκία - Νεκροί και τραυματίες

Κουρδικά χτυπήματα με ρουκέτες στην Τουρκία - Νεκροί και τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου.
0

Δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής της Συρίας χτύπησαν με ρουκέτες θέσεις σε τουρκικό έδαφος.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, δυνάμεις των «Μονάδων Προστασίας του Λαού» (YPG) και το PKK εκτόξευσαν πέντε ρουκέτες από τη βόρεια Συρία, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας έξι στην επαρχία Γκαζιαντέπ της Τουρκίας.

Το χτύπημα σε τουρκικό έδαφος έρχεται μερικές ώρες αφότου ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε εντολή για έναρξη της επιχείρησης «Γαμψό Ξίφος» με βομβαρδισμούς κουρδικών στόχων σε Συρία και Βόρειο Ιράκ. 

Οι τουρκικές επιδρομές στη βόρεια Συρία προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους Κούρδοι μαχητές και Σύροι στρατιώτες, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ