Μπεν Άφλεκ & Ματ Ντέιμον ιδρύουν εταιρεία παραγωγής- Μερίδιο από τα κέρδη σε ηθοποιούς

Ο Μπεν Άφλεκ με τον Ματ Ντέιμον Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Μπεν Άφλεκ και ο Ματ Ντέιμον ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να ιδρύσουν μια ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής, την «Artists’ Equity». 

Το δίδυμο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την επενδυτική εταιρεία RedBird Capital. Επίσης, οι ίδιοι θα διαθέσουν κεφάλαιο, το ύψος του οποίου δεν ανακοινώθηκε.  

Ο Άφλεκ συμφώνησε να δουλεύει αποκλειστικά με την Artists’ Equity. Ο Ντέιμον δεσμεύθηκε ότι σε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες- δεν διευκρίνισε πόσες- και ότι θα κάνει παραγωγή αποκλειστικά για την εταιρεία. 

O πρώτος θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και ο Ντέιμον ο καλλιτεχνικός διευθυντής. Στις τρεις δεκαετίες της καριέρας τους οι δυο τους έχουν παίξει σε ταινίες που έχουν αποφέρει 10,7 δισεκατομμύρια στο παγκόσμιο box office. 

Για να δώσουν κίνητρο σε γνωστούς ηθοποιούς και άλλους συντελεστές να συνεργαστούν μαζί τους, ο Άφλεκ και ο Ντέιμον δήλωσαν ότι σκοπεύουν να τους δώσουν μερίδιο των κερδών. Μικρότερες προκαταβολές και δυνητικά μεγάλα έσοδα σε επιτυχίες. «Όχι μόνο οι σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και σταρ, αλλά επίσης κινηματογραφιστές, μοντέρ, ενδυματολόγοι και άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες κατά την άποψή μου αμείβονται ανεπαρκώς», δήλωσε ο Άφλεκ. «Ξέρω τι είδους ελευθερίες λαχταρούν οι καλλιτέχνες και πώς μπορούν να ενδυναμωθούν, να τους αντιμετωπίζουν ως ενήλικες», συμπλήρωσε. 

H Artists’ Equity αναμένει να κυκλοφορήσει τρία πρότζεκ τον επόμενο χρόνο, ενώ ο στόχος είναι πέντε ετησίως, δήλωσε ο Άφλεκ. 

Η πρώτη ταινία, που δεν έχει ακόμη τίτλο, επικεντρώνεται στον άνθρωπο που έπεισε τον Μάικλ Τζόρνταν να συνεργαστεί με τη Nike τη δεκαετία του ‘80, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα Air Jordan. 

Ο Άφλεκ την σκηνοθέτησε, ενώ το σενάριο το έγραψε ο ίδιος μαζί με τον Ντέιμον και τον Άλεξ Κόνβερι. Ο Ντέιμον υποδύεται τον Σόνι Βακάρο, τον άνθρωπο που έπεισε τον Τζόρνταν να υπογράψει το πρώτο συμβόλαιο και ο Άφλεκ τον συνιδρυτή της Nike, Φιλ Νάιτ. 

Με πληροφορίες από NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Διεθνή / Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Ο Εμανουέλ Μακρόν «παγώνει» την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση συντάξεων για να στηρίξει τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί, προσπαθώντας να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησης και την πολιτική κρίση στη Γαλλία πριν τις εκλογές του 2027
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος: Θέτει εκτός των εορτασμών των Χριστουγέννων τον αδελφό του λόγω σκανδάλου Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Θέτει εκτός των εορτασμών των Χριστουγέννων τον αδελφό του λόγω σκανδάλου Έπσταϊν

Ο Βρετανός μονάρχης φέρεται να λαμβάνει μέτρα ώστε να κρατήσει δημόσια αποστάσεις από τον πρίγκιπα Άντριου και την πρώην σύζυγό του και Δούκισσα της Υόρκης, Σάρα Φέργκιουσον
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ ετοιμάζει «πόλεμο» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις: Νέοι κανόνες για Airbnb, Booking

Διεθνή / Η ΕΕ ετοιμάζει «πόλεμο» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις: Νέοι κανόνες για Airbnb, Booking

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει ριζοσπαστικό σχέδιο για την κρίση στέγασης, με νέους κανόνες για Airbnb και Booking, ενίσχυση των ενοικιαστών και προγράμματα προσιτής κατοικίας ύψους 300 δισ. ευρώ
LIFO NEWSROOM
Νέα σύγκρουση στη Γάζα: Η Χαμάς στρέφεται κατά των «εσωτερικών αντιπάλων»

Διεθνή / Νέα σύγκρουση στη Γάζα: Η Χαμάς στρέφεται κατά των «εσωτερικών αντιπάλων»

Η Χαμάς, εκμεταλλευόμενη την αμερικανική εκεχειρία με το Ισραήλ, στρέφεται τώρα εναντίον αντίπαλων παλαιστινιακών οικογενειών στη Γάζα - Δημόσιες εκτελέσεις, μάχες και φόβοι για εμφύλιο
LIFO NEWSROOM
Θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία για τη δήλωση υπουργού σχετικά με το Άουσβιτς

Διεθνή / Θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία για τη δήλωση υπουργού σχετικά με το Άουσβιτς

Η τοποθέτησή της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, οργανώσεις της εβραϊκής κοινότητας και επιζώντες του Ολοκαυτώματος, που έκαναν λόγο για «προσβολή της ιστορικής μνήμης»
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Όμηροι: Τι έπεται με την αποκατάσταση μετά από 737 ημέρες αιχμαλωσίας

Διεθνή / Ισραήλ: Τι ακολουθεί για την ιατρική και ψυχολογική αποκατάσταση των ομήρων μετά από 737 ημέρες αιχμαλωσίας

Μετά από 737 ημέρες στη Γάζα, οι τελευταίοι 20 όμηροι επιστρέφουν στο Ισραήλ. Το ταξίδι της αποκατάστασης αρχίζει, με νέα νοσοκομειακά προγράμματα, ψυχολογική υποστήριξη και μια κοινωνία που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της
LIFO NEWSROOM