Παρακολουθήσεις: «Το Predator μπορεί να στείλει μήνυμα εν αγνοία του αποστολέα»

Παρακολουθήσεις: «Το Predator μπορεί να στείλει μήνυμα εν αγνοία του αποστολέα» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Μηχανισμούς παρέμβασης εν αγνοία των χρηστών φέρεται να είχε, μεταξύ άλλων, το σύστημα Predator

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, το σύστημα Predator δεν έχει μόνο την δυνατότητα καταγραφής και υποκλοπής επικοινωνιών, αλλά και τη δυνατότητα παρέμβασης εκτός εμβέλειας χρηστών. 

Συγκεκριμένα, το σύστημα μπορούσε να στέλνει, μέσω «μολυσμένου» κινητού, μηνύματα σε παραλήπτες εν αγνοία του χρήστη, σε ώρες μη χρήσης του κινητού, αλλά και να διαγράφει μηνύματα από το λεγόμενο «cloud». 

Η αποστολή είναι εφικτό να γίνει μέσω από διάφορες εφαρμογές του διαδικτύου είτε με την χρήση SMS, χωρίς ο αποστολέας να βλέπει τα απεσταλμένα μηνύματα, με αποτέλεσμα να ενοχοποιείται εν αγνοία του και χωρίς λόγο. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM