Στον Άρειο Πάγο ο Βαξεβάνης: «Κύκλωμα παρακολούθησης με εγκληματικό εγκέφαλο τον Μητσοτάκη»

Βαξεβάνης: Ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης με εγκληματικό εγκέφαλο τον Μητσοτάκη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Για «ενιαίο κύκλωμα παρακολουθήσεων» μίλησε ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο μετά το δημοσίευμα του «Documento» περί παρακολουθήσεων υπουργών, δημοσιογράφων και λοιπών παραγόντων του δημοσίου βίου. 

«Υπάρχει ένα ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο είναι με ένα εγκληματικό κέντρο για τη δημοκρατία με εγκληματικό εγκέφαλο τον κύριο Μητσοτάκη. Είδατε ότι δεν ήταν μόνο το Predator. Αυτοί που παρακολουθούσαν το Predator ήταν παρακολουθούμενοι από την ΕΥΠ», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «και στον κύριο Ντογιάκο αλλά και στα δημοσιεύματα έχουν κατονομαστεί δύο επιχειρηματίες: ο κύριος Γιάννης Λαβράνος και ο κύριος Φέλιξ Μπίτσιος ότι σχετίζονται με όλο αυτό το σύστημα το αμαρτωλό το οποίο κατέληξε να παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο συν άλλα άτομα. Κανένας δεν τους κάλεσε. Καμιά ανακριτική ενέργεια δεν έγινε. Καμιά έφοδος δεν έγινε. Καμιά εξέταση ηλεκτρονικών μέσων δεν έγινε. Καμιά άρση απορρήτου δεν έγινε. Καμία επί της ουσίας προσπάθεια έρευνας. Αυτό γιατί συμβαίνει;»

«Γιατί αυτό έχει επιλέξει ο κύριος Μητσοτάκης ο οποίος αφού έκανε ό,τι έκανε με την ΕΥΠ και να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει Predator ή όπως αλλιώς λέγεται και άλλο πράγμα είναι η ΕΥΠ», πρόσθεσε. 

«Να σας πω δύο λόγια για τις αποδείξεις, όπως είπαμε και στον κύριο Ντογιάκο. Όπως καταλαβαίνετε όλοι γιατί είστε έμπειροι, φυσικά και υπάρχουν αποδείξεις. Ήδη στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας υπάρχουν τέσσερα μηνύματα προς άνθρωπο που ήταν παρακολουθούμενος κατά τη λίστα μας. Και αυτά τα τέσσερα μηνύματα αποδεικνύουν παρακολούθηση. Έχει προσβληθεί με το κινητό από συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης. Υπάρχουν όπως καταλαβαίνετε και άλλα στοιχεία αυτό που είπα και στον κύριο Ντογιάκο», σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του «Documento» μετέβη στις 11 το πρωί της Δευτέρας στον Άρειο Πάγο, μετά τη δημοσίευση της λίστας παρακολουθήσεων προκειμένου να θέσει θέματα που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα.

Τον Κώστα Βαξεβάνη συνόδευσε στον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος και υπεύθυνος Δικαιοσύνης της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης.

«Είναι ανεπίτρεπτο η παρανοϊκή διαστροφή οποιουδήποτε προσώπου, να μετατρέπει την πατρίδα μας σε ένα απέραντο ψυχιατρείο. Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας "Documento" για παρακολουθήσεις υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βουλευτών της αντιπολίτευσης, εκδοτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, πιστοποιούν ότι στην πατρίδα μας έχει εγκατασταθεί καθεστώς ζόφου. Το Σύνταγμα, οι νόμοι, οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποτάσσονται στην αρχή του ενός ανδρός. Και στις μεθόδους του προσωπικού και οικογενειακού παρακράτους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαντζουράνης. 

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανθίσταται λυσσαλέα στην αναζήτηση και αποκάλυψη της αλήθειας γιατί τρέμει τις πολιτικές και νομικές συνέπειες των αξιόποινων πράξεων και παραλείψεών της. Ο ζόφος όμως δεν ταιριάζει στη δημοκρατία. Η κοινωνία, η Ελλάδα, το πολίτευμα, έχουν ανάγκη από φως. Διαφάνεια και δικαιοσύνη παντού», πρόσθεσε σε άλλο σημείο. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM