Οι 15 αρχαιότητες παρουσιάζονται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης «σαν διακοσμητικά αντικείμενα», λέει ο ΣΕΑ

Οι 15 αρχαιότητες παρουσιάζονται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης «σαν διακοσμητικά αντικείμενα», λέει ο ΣΕΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Στην έκθεση των 15 αντικειμένων από τη «Συλλογή Στερν» που εγκαινιάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, αναφέρεται ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

«15 αρχαιότητες της 3ης χιλιετίας, κλεμμένες από τις Κυκλάδες, παρουσιάζονται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σαν να είναι διακοσμητικά αντικείμενα, χωρίς αρχαιολογικά συμφραζόμενα», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο ΣΕΑ, καλώντας στη συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 7 μ.μ., στις οδούς Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου, περιοχή Ρηγίλλης, πέντε σωματεία του ΥΠΠΟΑ «ενάντια στη νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας».

Ο ΣΕΑ υποστηρίζει, επίσης, ότι «στην αφίσα της έκθεσης, οι διοργανωτές (το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης-Ίδρυμα Γουλανδρή και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού) επέλεξαν να εικονίσουν το ειδώλιο αρ. 138 της Συλλογής, που προέρχεται από λαθρανασκαφή στην Κέρο», παραθέτοντας στοιχεία τα οποία, όπως αναφέρει, «έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Εισαγγελέα από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM