Ένα μουσείο με «απολιθώματα» pokemon μας αποκαλύπτει τα μυστικά της παλαιοντολογίας

Ένα μουσείο με «απολιθώματα» pokemon μας αποκαλύπτει τα μυστικά της παλαιοντολογίας Facebook Twitter
Μια εικόνα για το "Pokemon Fossil Museum", ένα ταξιδιωτικό έκθεμα που στοχεύει να διδάξει τους επισκέπτες του μουσείου σχετικά με την παλαιοντολογία. (Εθνικό Μουσείο Φύσης και Επιστήμης, Τόκιο)
0

Για τους αμύητους στα παιχνίδια και στα κινούμενα σχέδια με pokemon, το «μουσείο απολιθωμάτων pokemon» μοιάζει με ένα παράδοξο.

Για τους μυημένους, είναι ένας τρόπος να εμβαθύνουν σε ενδιαφέρουσες αναλογίες με την πραγματικότητα, που μάλλον είχαν ήδη παρατηρήσει εντός των παιχνιδιών.

Το pokemon, ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και παιχνίδι με κάρτες, δημιουργήθηκε το 1996 από τον Satoshi Tajiri. Αμέσως μεταφέρθηκε στη μικρή και ύστερα στη μεγάλη οθόνη, στην ομώνυμη σειρά κινουμένων σχεδίων. Εκτιμάται ότι αποτελεί ιστορικά την πιο πετυχημένη σειρά, ενώ ως παιχνίδι αποτελεί το τρίτο πιο πετυχημένο εμπορικό πρότζεκτ όλων των εποχών, μετά από τα Mario και Tetris, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 440 εκατομμύρια αντίτυπα και έχοντας κατέβει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο φορές σε κινητές συσκευές.

Ήδη από τις πρώτες εκδόσεις της μπλε και της κόκκινης κασέτας pokemon για το Game Boy, υπήρχε ένα σημείο του παιχνιδιού όπου μάθαινες για την ύπαρξη κάποιων «απολιθωμάτων» pokemon. Ήταν τα Kabuto, Omanyte και Aerodactyl, που αντιστοιχούν σε πραγματικά απολιθώματα ζώων. Σε επόμενες εκδόσεις εμφανίζονται κι άλλα φανταστικά πλάσματα όπως το Tyrantrum και το Bastiodon, που αντιστοιχούν προφανώς στον τυραννόσαυρο και στον τρικεράτωψ. Μια έκθεση στην Ιαπωνία φιλοδοξεί να τα μάθει όλα αυτά στους επισκέπτες της, αξιοποιώντας τα συμπαθή πλάσματα της φαντασίας, για να τους συστήσει τα αντίστοιχα πραγματικά ζώα στα οποία βασίστηκαν και που στο πέρασμα του χρόνου έχουν πια εξαφανιστεί.

Ένα μουσείο με «απολιθώματα» pokemon μας αποκαλύπτει τα μυστικά της παλαιοντολογίας Facebook Twitter

Αντιπαραθέτοντας τεράστιους κατασκευασμένους σκελετούς pokemon, δίπλα σε πραγματικά απολιθώματα που έχουν βρεθεί σε ανασκαφές, η έκθεση προσπαθεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των νεότερων ειδικά, για να τους συστήσει τον θαυμαστό κόσμο των γιγαντιαίων πλασμάτων που κυριάρχησαν για εκατομμύρια χρόνια στη Γη.

Η έκθεση είναι μια συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Ιαπωνίας με την ομώνυμη εταιρεία pokemon και ταξιδεύει σε όλη την Ιαπωνία από το 2021.

Όσοι δεν σκοπεύουν να ταξιδέψουν σύντομα στην Ιαπωνία μπορούν να περιηγηθούν ψηφιακά στο μουσείο, πατώντας απλά εδώ.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM