Η συμφωνία που έκανε η Μελόνι με τον Ντράγκι - Η αποκάλυψη της Repubblica

Ιταλία:Ο Ντράγκι «εγγυητής» της Μελόνι στην ΕΕ - Οι τρεις όροι που έθεσε Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Για συμφωνία ανάμεσα στον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό και τραπεζίτη, Μάριο Ντράγκι και την ακροδεξιά νικήτρια των ιταλικών εκλογών Τζόρτζια Μελόνι προκειμένου να δώσει διαπιστευτήρια στην ΕΕ κάνει λόγο δημοσίευμα της ιταλικής La Repubblica. 

Η ιταλική εφημερίδα αποκαλύπτει επικαλούμενη διπλωματικές πηγές από το Παρίσι, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, ότι ο Ντράγκι επικοινώνησε με τους Εμανουέλ Μακρόν, Όλαφ Σολτς και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσφέροντας εγγυήσεις για την ακροδεξιά Μελόνι.

Παράλληλα, φέρεται να καθησύχασε τις ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η μελλοντική τότε ιταλική κυβέρνηση θα παραμείνει πιστή σε τρεις βασικούς πυλώνες. 

Η επικοινωνία του Ντράγκι με Μακρόν, Σολτς και Φον ντερ Λάιεν ήρθε έπειτα από συμφωνία με τη Μελόνι πάνω σε τρεις όρους που φέρεται να έθεσε ο πρώην πρωθυπουργός:

Πρώτον, η νέα κυβέρνηση να συνεχίσει να υποστηρίζει οικονομικά και στρατιωτικά την Ουκρανία και να διατηρήσει ενιαίες τις κυρώσεις κατά της Μόσχας. Δεύτερον, να διατηρηθεί η σταθερή και αδιαμφισβήτητη προσήλωση στο ΝΑΤΟ, χωρίς δισταγμούς ή αστερίσκους, και τρίτον, να μην εγκριθούν νέες αλλαγές στον προϋπολογισμό, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για το δημόσιο χρέος.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες έγιναν τουλάχιστον δύο τηλεφωνικές επαφές ανάμεσα στον τραπεζίτη και τη Μελόνι. Πληροφορία που η εφημερίδα δεν έχει επιβεβαιώσει από επίσημες πηγές κάνει επίσης λόγο για άκρως εμπιστευτική πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM
Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ