Στην Ελλάδα επιστρέφει ο Έλληνας ναυτικός του δεξαμενόπλοιου Delta Poseidon

Στην Ελλάδα επιστρέφει ο Έλληνας ναυτικός του δεξαμενόπλοιου Delta Poseidon Facebook Twitter
0

Στην Ελλάδα επιστρέφουν σήμερα τα 11 μέλη του πληρώματος (10 υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας Έλληνας) του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Delta Poseidon, που κρατείται στον Περσικό Κόλπο από τους «Φρουρούς της Επανάστασης» μαζί με το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Prudent Warrior.

Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου θα αντικατασταθούν από άλλο πλήρωμα, κυρίως αλλοδαπούς.

Η κράτηση των δύο δεξαμενοπλοίων έχει γίνει με αφορμή την υπόθεση της κατάσχεσης πετρελαίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από δικαστική αίτημα στο δεξαμενόπλοιο Lana που βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Πειραιά. Σημειώνεται ότι το φορτίο πετρελαίου ιρανικών συμφερόντων μετά από δικαστική απόφαση επέστρεψε στο δεξαμενόπλοιο «Lana» υπό σημαία Ιράν.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης με ανάρτησή του στο διαδίκτυο σχετικά με το θέμα της επιστροφής των μελών του πληρώματος αναφέρει τα εξής: «Μετά από μακρά και συστηματική προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, αναχώρησε ήδη για την Ελλάδα ο Έλληνας ναυτικός του πλοίου Delta Poseidon το οποίο, όπως είναι γνωστό, κρατείται παράνομα στο Ιράν. Καλή επιστροφή».

Σημειώνεται ότι οι ιρανικές ναυτιλιακές αρχές μέσω του Ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων είχαν ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι το πλήρωμα των δύο ελληνικών τάνκερ που κρατούνται στον Περσικό κόλπο από τους «Φρουρούς της Επανάστασης» δεν τελούσε υπό κράτηση, αλλά μόνο τα δύο δεξαμενόπλοια.

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η αλλαγή και των υπόλοιπων πληρωμάτων στην Ελλάδα που θα αντικατασταθούν με άλλα που θα επανδρώσουν εκ νέου τα δύο δεξαμενόπλοια.

Στο Delta Poseidon βρίσκονταν 25 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων οι δυο είναι Έλληνες και στο Prudent Warrior 23 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων 8 είναι Έλληνες και ένας Κύπριος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Ένας προκλητικός ρήτορας, που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημος στους κύκλους του κινήματος MAGA και ενέπνευσε μια γενιά φοιτητών να πολιτικοποιηθούν και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM
«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM