ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

US Open: Αποκλεισμός σοκ για τον Τσιτσιπά- «Έπαιξα σαν ερασιτέχνης»

tsitsipas Facebook Twitter
Φωτ.: USTA/ Manuela Davies
0

«Τι συνέβη; Αυτή ήταν η ερώτηση στα χείλη όλων, καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχανε από τον Ντανιέλ Ελάχι Γκαλάν». Με αυτό τον τρόπο περιγράφει η ιστοσελίδα του US Open τον αποκλεισμό σοκ του Έλληνα τενίστα, στον πρώτο γύρο του Γκραν Σλαμ. 

Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 6-0, 6-1, 3-6, 7-5 από τον Κολομβιανό έπειτα από 2 ώρες και 43 λεπτά. Και με την πρόωρη αποχώρησή του από το US Open, ο 24χρονος Έλληνας χάνει την ευκαιρία που είχε να διεκδικήσει την άνοδό του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Τσιτσιπάς ήταν ένας από τους πέντε τενίστες που είχαν ελπίδες να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου, ανάλογα με τους συνδυασμούς αποτελεσμάτων στο Γκραν Σλαμ της Νέας Υόρκης. 

«Έπαιξε σαν παίκτης παγκόσμιας κλάσης και εγώ περισσότερο σαν ερασιτέχνης. Δεν είναι πολύ ωραίο να το λέω, αλλά αυτό συνέβη», είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, αναφερόμενος στην απόδοσή του και στον Κολομβιανό αντίπαλό του, που ανεβαίνει τώρα στο Νο80. 

«Έκανε σπουδαία δουλειά, κυριάρχησε απολύτως στο παιχνίδι. Εγώ απλά δεν μπορούσα να μπω καν στο παιχνίδι, ήταν σαν να ήμουν εξαντλημένος», πρόσθεσε. 

«Ήμουν καλά προετοιμασμένος, έπαιζα πολύ καλά στην προπόνηση, έκανα κάποια πραγματικά καλά ματς απέναντι σε διαφορετικών ειδών παίκτες», σημείωσε. «Ίσως να ήμουν λίγο νευρικός μπαίνοντας στο ματς. Στο US Open δεν έχω καλό ιστορικό, αλλά μου αρέσει πολύ το τουρνουά. Απλά πρέπει να δουλέψω λίγο περισσότερο με τις αρνητικές σκέψεις, να μην τις αφήνω να με επηρεάζουν», παραδέχθηκε. «Γιατί είμαι καλύτερος από αυτό. Είμαι πολύ καλύτερος παίκτης και αθλητής, αλλά σίγουρα όχι σήμερα», τόνισε.

«Είχα μεγάλο κίνητρο προτού ξεκινήσει το US Open, επειδή ήξερα ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτό το τουρνουά, για να φτάσω πιο κοντά στο Νο1. Θα ήταν πολύ περίεργο και ασυνήθιστο εάν δεν το σκεφτόμουν, γιατί είναι κάτι που το ήθελα από παιδί και ξέρω ότι αυτή είναι η ευκαιρία μου», παραδέχθηκε ο Τσιτσιπάς. 

«Τα πράγματα δεν πήγαν με βάση το σχέδιο. Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι υπερβολικά, να πιέζεις τον εαυτό σου πολύ, αλλά την ίδια ώρα αυτό είναι δύσκολο, επειδή υπάρχει μια ανοιχτή ευκαιρία ακριβώς μπροστά σου. Δεν θες να τα κάνεις θάλασσα, δεν θες να την πετάξεις», συμπλήρωσε. 

Ο Τσιτσιπάς αναγνώρισε ότι τώρα οι πιθανότητες να βρεθεί στο Νο1 είναι λίγο μικρότερες τώρα. «Το περιθώριο μετά το US Open δεν θα είναι όπως τώρα, αλλά θα προσπαθήσω να πάρω όσους περισσότερους πόντους μπορώ μέχρι το τέλος της χρονιάς. Θέλω πραγματικά να τερματίσω ίσως στην πρώτη τριάδα», δήλωσε ακόμη. 
 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ