Ο Μακρόν προειδοποιεί τους Γάλλους για «το τέλος της αφθονίας και της ανεμελιάς»

Ο Μακρόν προειδοποιεί τους Γάλλους για «το τέλος της αφθονίας και ανεμελιάς» Facebook Twitter
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Γαλλία υπό τον Εμανουέλ Μακρόν - Φωτ.: EPA/MOHAMMED BADRA/POOL
0

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προειδοποίησε τους πολίτες για τη «μεγάλη ανατροπή» που σηματοδοτεί τη φετινή επιστροφή από τις θερινές διακοπές, με «το τέλος της αφθονίας», «των βεβαιοτήτων» και «της ανεμελιάς».

«Βιώνουμε μια μεγάλη ανατροπή», υπογράμμισε ο αρχηγός του κράτους στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, μετά τις θερινές διακοπές, που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο, επικαλούμενος την πρόσφατη «σειρά σοβαρών κρίσεων», από την Ουκρανία μέχρι την ξηρασία.

«Η στιγμή που ζούμε μπορεί να μοιάζει διαρθρωμένη από μια σειρά σοβαρών κρίσεων (...) και θα μπορούσαν μερικοί να θεωρήσουν ότι η μοίρα μας είναι να διαχειριζόμαστε αιωνίως κρίσεις ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Πιστεύω, από την πλευρά μου, πως αυτό που ζούμε είναι μάλλον της τάξης μιας μεγάλης ανατροπής ή μιας μεγάλης αναστάτωσης», δήλωσε ο Μακρόν.

Τη στιγμή που, αντιμέτωποι μ' αυτή την κατάσταση, «οι συμπατριώτες μας μπορεί να αντιδρούν με πολλή ανησυχία», ο Μακρόν κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης «να λένε τα πράγματα», να τα «κατονομάζουν με πολλή σαφήνεια και χωρίς καταστροφολογίες».

«Περιμένω από την κυβέρνηση να σεβαστεί το λόγο που έχει δοθεί και τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει έναντι του έθνους», πρόσθεσε.

«Αυτό που επιθυμώ να μπορέσουμε να κάνουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες, είναι να επαναβεβαιώσουμε μια πολύ ισχυρή ενότητα της κυβέρνησης, των δυνάμεων της πλειοψηφίας» γύρω «από μια πορεία που θα μας επιτρέψει να σταθεροποιήσουμε την κυριαρχία μας, τη γαλλική και την ευρωπαϊκή ανεξαρτησία μας», πρόσθεσε.

Μπροστά «στην άνοδο ανελεύθερων καθεστώτων» και «την ενίσχυση των αυταρχικών καθεστώτων», ο πρόεδρος κάλεσε τους υπουργούς του να επιδεικνύουν «σοβαρότητα», «αξιοπιστία» και να μην υποκύπτουν στον πειρασμό της «δημαγωγίας».

Ο Μακρόν προειδοποιεί τους Γάλλους για «το τέλος της αφθονίας και ανεμελιάς» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/MOHAMMED BADRA/POOL

«Είναι εύκολο να υποσχόμαστε τα πάντα, μερικές φορές να λέμε τα πάντα και ό,τι τύχει. Ας μην υποκύπτουμε σ' αυτούς τους πειρασμούς, είναι ο πειρασμός της δημαγωγίας. Ανθούν σήμερα σε όλες τις δημοκρατίες, σε ένα περίπλοκο κόσμο που φοβίζει. Μπορεί να εξακολουθεί να φαίνεται γοητευτικό να λέει κάποιος αυτό που οι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν (...), όμως πρέπει πρώτα να σκεφτόμαστε και να θέτουμε το ερώτημα αν είναι αποτελεσματικό και χρήσιμο» πρόσθεσε ο Μακρόν, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM